Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Rod knížete z Lichtenštejna sleduje s upřímnou lítostí tragické povodně v České republice

PR článek, aktualizováno 18. září 2024, 11:07

Praha/Vaduz 18. září 2024 (PROTEXT) - Princezna Tatjana z Lichtenštejna dnes promluvila jménem svého otce, vládnoucího knížete Hanse Adama II., a jménem svého bratra, dědičného prince Aloise, o ničivých povodních, které od minulého týdne svírají česká, moravská a slezská města, vesnice a jejich obyvatele:

"Naše myšlenky a modlitby jsou již několik dní s oběťmi povodní. Věříme a doufáme, že komunity postižených obcí najdou v sobě a mezi sebou tolik síly, aby zkázu a z ní plynoucí zoufalství nakonec překonaly. Rod Lichtenštejnů si pamatuje dobře odhodlání a odvahu českých občanů při povodních v roce 1997, 2002 a 2010. Lichtenštejnské knížectví má dlouhou historii povodní na horním toku Rýna, takže jeho obyvatelé dobře vědí, jak složité je podobné situace překonávat. Knížecí rodina a Nadace knížete z Lichtenštejna budou i nadále situaci v zasažených oblastech sledovat a ve správnou chvíli se pokusí vybrat takovou formu pomoci, která by dávala smysl. Vládnoucí kníže Hans Adam II. a jeho syn, dědičný princ Alois, věnují obzvláštní soucit těm historickým regionům, jejichž povznesení se po staletí věnovali jejich předkové. Rod Lichtenštejnů věří v jejich budoucí udržitelný rozvoj, až voda opadne."

"V nedávné minulosti," doplnil princeznu Tatjanu Michal Růžička, mluvčí Nadace knížete z Lichtenštejna v České republice, "přispěl rod rychlou pomocí po ničivém tornádu obci Hrušky, která mohla z nadačních peněz zrekonstruovat zahradu své jediné mateřské školy. Lichtenštejnská vláda pak přispěla po tornádu Moravské Nové Vsi na opravu kostela a po povodních v roce 2002 poslala finance na část rekonstrukce pražského Anežského kláštera a také na vysoušení vzácných knih ve správě české Národní knihovny."

 

Zdroj: Nadace knížete z Lichtenštejna v ČR

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rod knížete z Lichtenštejna sleduje s upřímnou lítostí tragické povodně v České republice  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.