Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Yutong Bus úspěšně absolvovala náročný test elektromobilu v extrémních vedrech v Saúdské Arábii a demonstrovala jeho špičkovou energetickou účinnost i zabezpečení baterií

PR článek, aktualizováno před 6 hodinami

Džidda (Saúdská Arábie) 20. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Elektrobus E11 Pro, vlajkový model bateriových elektrobusů společnosti Yutong Bus (SHA:600066), potvrdil minulý týden ve vytrvalostním testu v extrémním horku a větru svou bezkonkurenční bezpečnost a výkonnost. Toto špičkové řešení e-mobility v něm bylo vystaveno maximální zátěži extrémně náročného prostředí.

V reakci na časté obavy veřejnosti ohledně bezpečnosti baterií elektromobilů v horkém podnebí a omezeních po stránce dojezdu a energetické účinnosti byl elektrobus Yutong Bus E11 Pro podroben hned dvěma výkonnostním testům za vysokých teplot. Vyspělá klimatizace elektrobusu dokázala kabinu z teploty 53,6 °C rychle ochladit na příjemných 23,6 °C. Stačilo jí k tomu pouhých 27 minut. Během testovací jízdy na 113 km dlouhé trasy dosáhl elektrobus spotřeby pouze 0,74 kWh/km, což poukazuje na jeho výjimečný dojezd, a to i v extrémním horku.

Špičkové technologie pro extrémní prostředí

Model E11 PRO se může pochlubit energeticky úsporným, plně elektrickým klimatizačním systémem. Špičková klimatizační jednotka nabízí chladicí výkon až 38.000 kcal/h, který navyšuje v závislosti na stoupající venkovní teplotě. Speciálně navržené řešení vzduchové clony při otevření prostředních dveří zabraňuje vniknutí horkého vzduchu do interiéru a úniku chladného vzduchu a dále tak snižuje spotřebu energie.

Karoserie vozidla je vyrobena z tmavě šedých, plně uzavřených dutých skleněných panelů, jejichž konstrukce zajišťuje výjimečné tepelné vlastnosti a nízkou úroveň hluku. Baterie Yutong s vysokou úrovní zabezpečení je vybavena systémem bateriové ochrany YESS, který vyvinula sama společnost Yutong, a může se pochlubit také vícevrstvou ohnivzdornou konstrukcí s tepelnou izolací, díky které dokáže až po dobu dvou hodin odolávat teplotám až 1300 °C. Elektrobus je také vybaven vyspělým systémem kapalinového chlazení, které má srovnání s přirozeným chlazením dvojnásobnou účinnost, spolu s ochranou proti kondenzaci a pronikání nečistot, díky čemuž je si poradí jak s vysokými teplotami, tak i s prostředím prašných silnic.

Revoluční řešení e-mobility pro dosažení ekologických cílů Saúdské Arábie

Autobusy Yutong na začátku tohoto roku úspěšně odolaly mrazu při testech v Kazachstánu a Norsku, které proběhly počátkem tohoto roku, i nyní v intenzivním horku v Saúdské Arábii, a potvrdily tak svou schopnost spolehlivě pracovat v prostředích s teplotním rozsahem téměř 100 °C. Společnost Yutong se zaměřuje na řešení na bázi nových energií, přizpůsobená na míru různorodým místním požadavkům. Tato strategie je v souladu s cíli udržitelnosti Saúdské Arábie, stanovenými v dokumentu !Vision 2030". Společnost Yutong Bus v Saúdské Arábii v posledních letech provozuje vozový park více než 4000 autobusů. Jde o úspěch, který je z velké části připisován působivému výkonu a spolehlivosti vozidel z celé její produktové řady.

Další informace najdete na adrese https://en.yutong.com/ .

Video – https://www.youtube.com/watch?v=HdcsyjY_FDM 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2509632/f55c706b2b96db113506e5df78d9b07.jpg 

 

KONTAKT: yanxyd@yutong.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Yutong Bus úspěšně absolvovala náročný test elektromobilu v extrémních vedrech v Saúdské Arábii a demonstrovala jeho špičkovou energetickou účinnost i zabezpečení baterií  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.