Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čínská energetická společnost VREMT, zaměřená na oblast nových energií, předvedla na veletrhu EVA své trumfy

PR článek, aktualizováno 23. září 2024, 7:55

Frankfurt (Německo) 23. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Dne 14. září 2024 úspěšně skončil veletrh Electric Vehicles Expo, pořádaný v rámci veletrhu Automechanika. Vůbec poprvé se tohoto veletrhu se svými značkami zúčastnila také skupina Geely Holding. Společnost VREMT, dceřiná společnost společnosti Geely, která se klíčovým způsobem podílí na strategii společnosti Geely v oblasti nových energií, zde vystavovala své „800V baterie, motory a elektronická řídicí řešení". Potvrdila tak pokroky Číny v oblasti technologií nových energií.

Společnost VREMT na veletrhu Expo představila své zásadní úspěchy, díky kterým se nachází na špičce současného vývoje. Šlo o zlaté baterie a články s napětím 800 V, vysoce výkonné pohonné systémy SiC pro napětí 800 V se čtyřmi motory, a také o ultrarychlou kapalinou chlazenou nabíjecí platformu HPC-V3, taktéž pro napětí 800 V. Zlatá baterie druhé generace, o níž nedávno informoval deník Handelsblatt, se zde těšila velké pozornosti. Mezi sériově vyráběnými bateriemi se může pochlubit vůbec nejrychlejším nabíjením na světě. K nabití z 10 % na 80 % jí postačí pouhých 10,5 minuty, čímž překonává všechny v současnosti sériově vyráběné ternární lithiové baterie. Splňuje tak zcela bezvýhradně příslib „5 minut nabíjení a 2 hodiny jízdy vysokou rychlostí".

Baterie je také vybavena funkcí 3sekundového pulzního vybíjení při teplotách až 22 °C, což umožňuje dosáhnout zrychlení 0-100 km/h za méně než 3 sekundy, což potěší uživatele, kteří touží po dosažení extrémních rychlostí. Splňuje také nejvyšší světové bezpečnostní standardy a je vybavena osmi úrovněmi technologií pro zajištění tepelné bezpečnosti (Cloud, Prevention, Isolation, Absorption, Cooling, Alert, Disconnection a Exhaust), které zabraňují tepelným únikům a zajišťují přesnou tepelnou správu baterie po celou dobu životnosti. Jako vůbec první v tomto oboru baterie prošla třemi extrémními bezpečnostními testy, včetně odolnosti vůči vnějšímu požáru po dobu 240 sekund, přetlakového průniku a šesti extrémních sériových podmínek, což zaručuje její naprostou bezpečnost.

Společnost VREMT nabízí také vysoce výkonný čtyřmotorový pohonný systém SiC 800 V, sériově vyráběný čtyřmotorový distribuovaný elektrický pohonný systém s nejvyšší hustotou výkonu a točivého momentu na světě (špičkový výkon 930 kW a špičkový točivý moment 1280 Nm). Vozu ZEEKR 001FR tento pohonný systém umožňuje provádět manévry typu „tank turn" (otáčení vozu na místě) nebo „slalom" a dosáhnout zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 2,02 s.

Další zajímavostí je ultrarychlá, kapalinou chlazená, nabíjecí platforma HPC-V3 pro systém s napětím 800 V s vůbec nejvyšším výstupním výkonem na jeden nabíjecí vývod na světě, maximálním napětím 1000 V, maximálním proudem 800 A a špičkovým výkonem jednoho nabíjecího vývodu až 800 kW. Uživatelé tak mohou dobít baterii za pouhých 10 minut, což je celosvětový rekord v účinnosti nabíjení za minutu.

Díky vlastnímu vývoji a výrobě ve všech oblastech v kombinaci s efektivním průmyslovým řetězcem jsou výrobky společnosti VREMT na trhu oblíbené zejména díky svému vynikajícímu výkonu a spolehlivosti, a lze na ně proto narazit v produktech společností jako Lotus, Polestar, Volvo, ZEEKR, Smart, Lynk & Co, Geely Galaxy nebo Geometry. Společnost VREMT se i do budoucna zavazuje k podpoře technologických inovací a rozvoji globálního průmyslu nových energií.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2510889/image_5032052_35077810.jpg 

KONTAKT: Yiting Wang, wangyiting@ydsmarketing.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čínská energetická společnost VREMT, zaměřená na oblast nových energií, předvedla na veletrhu EVA své trumfy  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.