Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pianista Tomáš Víšek získal stříbrnou medaili na světové hudební soutěži GLOBAL MUSIC AWARDS 2024, na základě CD "Franz Liszt and Czech Music"

PR článek, aktualizováno 23. září 2024, 11:55

Praha 23. září 2024 (PROTEXT) - Tomáš Víšek, jeden z nejoriginálnějších českých klavíristů, se již léta nebojí soupeřit s mnoha mladšími konkurenty v soutěžních kláních bez věkového limitu. Naposledy to dokázal na soutěži, pořádané stejnojmennou organizací a vypisované v mnoha kategoriích, kde uprostřed několika set účastníků vybojoval ocenění v kategorii Instrumentalist.

Soutěž byla posuzována společnou porotou na základě zaslaných nahrávek a Víšek zde soutěžil se svým nejnovějším, dramaturgicky objevným CD Franz Liszt and Czech Music (vyd. ArcoDiva UP 0247), kde zachycuje jak Lisztova ducha v tvorbě českých skladatelů (V. J. Tomášek, A. Dvořák, B. Smetana), tak i české inspirace v tvorbě samotného Liszta (Hussiten-Lied, Slavimo slavno slaveni!), což je i vítaným příspěvkem k letošnímu Roku české hudby. 

Letošní laureátství je tak dalším navázáním na umělcovy soutěžní úspěchy z posledních let (2021 - 1. cena v soutěži "Golden Classical Music Awards", s vystoupením v Carnegie Hall; 2022 - 1. cena v soutěži "Grand Prize Virtuoso", s vystoupením v Concertgebouw Amsterdam; 2023 - 1. cena na "International Music Competition for Music Teachers" ve Varšavě).

www.tomasvisek.cz

 

Zdroj: Jindra Nečasová

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pianista Tomáš Víšek získal stříbrnou medaili na světové hudební soutěži GLOBAL MUSIC AWARDS 2024, na základě CD "Franz Liszt and Czech Music"  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.