Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kavalan uvádí na trh whisky LÁN: květinami inspirovanou základní řadu whisky stvořenou pro export

PR článek, aktualizováno 23. září 2024, 12:24

Tchaj-pej (Tchaj-wan) 23. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Tato whisky z STR sudů, která je poctou svému rodišti, vyniká ovocnou až karamelovou sladkostí.

Palírna Kavalan uvedla na vybrané trhy po celém světě svou první whisky vytvořenou na počest svého rodiště, kraje Yilan.

"LÁN" (43 % alk. / obj. 700 ml) je mandarínský název pro orchidej, přičemž tento znak se objevuje i v obou názvech, "Kavalan" a "Yilan".

Milovníci whisky na veletrzích Hong Kong Whisky Live a Korea Bar and Spirits Show byli jedni z prvních, kteří se s touto výjimečnou novinkou seznámili. Po svém prvním debutu v Asii se LÁN chystá v září okouzlit Evropu na Whisky Live Paris.

První fáze bude zahrnovat uvedení na trhy v EU, Kambodži, Thajsku, Filipínách, Malajsii, Hongkongu a Kanadě. Brzy bude následovat druhá vlna, která přinese LÁN do všech ostatních zemí, kam se Kavalan v současné době vyváží, a milovníci whisky tak budou mít možnost poznat tuto jedinečnou whisky po celém světě.

Generální ředitel palírny Kavalan Y. T. Lee se podělil o svou inspiraci pro květinovou whisky, která čerpá z oceňované orchideje "King Car Peach", exkluzivně pěstované mateřskou společností Kavalan, King Car.

"Naše portská whisky LÁN zachycuje jemnou květinovou vůni orchideje King Car Peach," řekl pan Lee. "Nabízí sofistikovanou směs vanilky a pražených oříšků, obohacenou o naši charakteristickou STR techniku s použitím vinných sudů, což vede k hladkému ovocnému profilu s vrstvami karamelové sladkosti."

Průkopnická technika STR (částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení) společnosti Kavalan umožňuje hluboké proniknutí do dubových sudů a odhalení skrytých chutí. Tento inovativní postup přispěl k tomu, že v roce 2015 získala whisky Solist Vinho Barrique společnosti Kavalan ocenění "Nejlepší jednosladová whisky na světě" na World Whiskies Awards, což dokazuje náš závazek ke kvalitě a řemeslnému zpracování.

Od roku 1988 je společnost King Car Group lídrem ve výzkumu orchidejí a pečlivě pěstuje nové odrůdy. Tyto odborné znalosti a vášeň pro dokonalost se rozšířily i na vytvoření whisky LÁN, která představuje další milník na cestě inovací společnosti Kavalan.

Chcete-li se dozvědět více o whisky LÁN a jejím celosvětovém debutu, navštivte https://www.kavalanwhisky.com/en/news.php?cid=1 nebo nás sledujte na Instagramu https://www.instagram.com/kavalanwhisky/ .

[Popis produktu]

Osvěžující vanilkové tóny ze sudů po bourbonu se snoubí s ořechovými a květinovými vůněmi ze sudů po portském. Whisky je dále obohacena technikou STR společnosti Kavalan, která jí dodává karamelizovanou ovocnou sladkost, jíž se dosahuje částečným odstraněním původní vrstvy dřeva, ošetřením teplem a vypálením sudů po víně Vinho. Výsledná chuť je podtržena dezertními a ořechovými dřevitými tóny, vyzařuje lehkost a eleganci a má čistou a neustále překvapující vůni. Přináší tak jemnou rovnováhu mezi bohatými vrstvami.

Příchuť: Podmanivá vůně orchideje se mísí s vůní růže, jasmínu, pivoňky a pomerančového květu v kombinaci s krémovou vanilkou, čokoládou, karamelem, medovým melounem a ovocnými gumovými bonbóny. V závěru se objevují tóny ořechů a skořice, které evokují les.

Chuť: Osvěžující květinové a ovocné vůně se prolínají s krémovými a čokoládovými tóny a vrcholí dlouhotrvající oříškovou a skořicově dřevitou vůní.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2499623/LAN_Kavalan_LAN_Key_Visual_202407_A4_h.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2499624/Kavalan_LA_N_bottle_and_box1_shadow_sperate_700.jpg 

 

KONTAKT: Britney Chen, britneychen@kingcar.com.tw 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kavalan uvádí na trh whisky LÁN: květinami inspirovanou základní řadu whisky stvořenou pro export  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.