Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Daewoo E&C podniká aktivní kroky při návštěvě Třebíčska

PR článek, aktualizováno 24. září 2024, 11:04

Praha 24. září 2024 (PROTEXT) -

  • 19. září: Předseda Jung se společně s místními představiteli zúčastnil slavnostního předání hasičského auta ve městě Náměšť nad Oslavou, které se nachází v blízkosti plánované jaderné elektrárny Dukovany.
  • 20. září: Předseda Jung se zúčastnil akce česko-korejské hospodářské delegace v Plzni, kde spolu s dalšími korejskými společnostmi podepsal další memoranda o porozumění týkající se spolupráce v oblasti stavebnictví.

Předseda představenstva společnosti Daewoo E&C Jung Won-Ju navštívil 19. září Třebíčsko, kde se zúčastnil oficiálního předání hasičského vozu a slavnostního oběda s místními obyvateli. Společnost darovala zásahové vozidlo v hodnotě více než 5 milionů korun. Plně vybavený hasičský vůz byl předán místnímu sboru dobrovolných hasičů. Jako zástupce vedoucí stavební společnosti společného stavebního konsorcia (Daewoo E&C a Doosan Enerbility) pro projekt nové jaderné elektrárny Dukovany předseda Jung zdůraznil důležitost vzájemné spolupráce. Požádal také místní obyvatele o jejich podporu při realizaci zakázky na výstavbu jaderné elektrárny.

Jaderná elektrárna Dukovany se nachází nedaleko města Třebíč a přilehlých obcí. Společnost Daewoo E&C reagovala na žádost prezidenta sdružení Energetické Třebíčsko* Vítězslava Jonáše o pomoci při řešení zranitelnosti oblasti vůči požárům z důvodu nedostatku hasičské techniky. Darování hasičského vozu obci Náměšť nad Oslavou znamenalo první výsledek těchto společných snah, o které se předseda Jung dlouhodobě zasazoval. Ty by se měly nyní ještě zintenzivnit po oznámení ze 17. července, kdy byla KHNP vybrána jako preferovaný uchazeč o projekt české jaderné elektrárny.

*Energetické Třebíčsko: Energetické sdružení zastupující oblast jaderné elektrárny Dukovany.

Během slavnostního oběda s regionálními představiteli Třebíčska předseda Jung zdůraznil rozsáhlé zkušenosti společnosti Daewoo E&C v zahraničí, kde za posledních 50 let realizovala více než 500 úspěšných projektů. Jménem společného konsorcia (Daewoo E&C a Doosan Enerbility) přislíbil zajistit včasné dokončení nového projektu a potvrdil závazek ke vzájemné spolupráci a společenské zodpovědnosti. Kromě toho předseda Jung navštívil spolu s místními představiteli plánovaná místa výstavby 5. a 6. bloku Jaderné elektrárny Dukovany.

20. června se předseda Jung spolu s výkonným viceprezidentem divize elektráren Cho Seung-Ilem zúčastnili v Plzni akce česko-korejské ekonomické delegace. Spolu s nimi byli přítomni i jihokorejský prezident Yoon Suk Yeol, ministři z ministerstva obchodu, průmyslu a energetiky, ministerstva zahraničních věcí, ministerstva půdy, infrastruktury a dopravy, ministerstva vědy a informačních a komunikačních technologií, generální ředitel KHNP a klíčové osobnosti jaderné energetiky. Předseda Jung na akci vedl rozsáhlé diskuse s českými politickými, obchodními a průmyslovými představiteli a aktivně usiloval o další spolupráci. Ta byla potvrzena podpisem memoranda o porozumění s pražskou projekční, konzultační a inženýrskou společností SUDOP Praha a podpisem dalších 12 memorand o porozumění mezi korejskými společnostmi a klíčovými místními partnery z jaderného průmyslu.

"Touto návštěvou v České republice společnost Daewoo E&C potvrzuje svůj závazek plnit svou roli stavebního partnera po červencovém prohlášení vlády, kdy byla společnost KHNP vybrána jako preferovaný uchazeč. Prostřednictvím budování silných vztahů s lokálními a celostátními vedoucími představiteli průmyslu je společnost Daewoo E&C odhodlána úspěšně dokončit projekt nových jaderných bloků v České republice, přičemž oficiální smlouva mezi společnostmi ČEZ a KHNP by měla být uzavřena do března příštího roku," uvedl Wonju Jung, předseda představenstva společnosti Daewoo E&C.

 

Zdroj: Grayling

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daewoo E&C podniká aktivní kroky při návštěvě Třebíčska  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.