Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Kennametal rozšiřuje své těžební portfolio o tři nové produktové řady

PR článek, aktualizováno 24. září 2024, 14:26

Pittsburgh (USA) 24. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Nové řezné nástroje přinášejí nové možnosti v boji proti opotřebení

Společnost Kennametal Inc. dnes oznámila rozšíření své ucelené produktové řady nástrojů a řešení proti opotřebení pro důlní práce. Mezi novými přírůstky jsou jak frézovací hroty schopné uspokojit nejrůznější potřeby zákazníků, tak inovativní systém kruhových ocelových vrtných tyčí, navržený pro zvýšení efektivity a bezpečnosti.

Řada PrimePoint™ využívá hroty z polykrystalického diamantu (PCD), který umožňuje obsluze dobývacích kombajnů při těžbě pomocí směrného stěnování pracovat déle. Zvýšená tvrdost hrotu z PCD oproti tradičnímu karbidu wolframu výrazně snižuje jeho abrazivní opotřebení, čímž se prodlužuje doba provozu.

Pro zcela jiné úkoly je tu řada PlusPoint™ z mimořádně odolného materiálu, která byla vyvinuta pro penetraci i těch nejtvrdších hornin v situacích, kdy operátor razicího kombajnu nečekaně narazí na nepříznivé geologické podmínky, přičemž minimalizuje prostoje a snižuje spotřebu nástrojů.

Slabá svorníková výztuž stropu ohrožuje nejen produktivitu práce, ale i bezpečnost pracovníků. Systém kruhových ocelových vrtáků Defender™Round Drill Steel System byl do nabídky zařazen jako odpověď na problémy, kterým horníci čelí při kombinaci špatných geologických vlastností stropu a přítomnosti vody. Tento nový systém, který ve srovnání se šestihrannou stohovatelnou vrtákovou ocelí zachovává nižší úroveň hluku i menší prašnost, se dále vyznačuje:

• Silnější kruhovou tyčí, která je na rozdíl od pěchovaných svorníků stohovatelná a opravitelná.

• Samovyrovnávacím, hands-free upínacím pouzdrem a hnacím ústrojím.

• Adaptéry s drážkovým pohonem, které přenášejí rotaci na vnitřní šestihran ocelových dílců, což umožňuje stroji rychleji vrtat větší a delší otvory.

"Náš tým odborníků na opotřebení pozorně naslouchá problémům, které trápí naše zákazníky – a naši materiáloví a průmysloví experti pro ně vyvíjejí osvědčená řešení," říká Marcelo Campos, viceprezident divize nástrojů pro zemní práce Global Earth Cutting Tools. "Tyto novinky jsou nejnovějším výsledkem jejich společného úsilí," dodává.

Další informace najdete na těchto odkazech:

PrimePoint 

PlusPoint 

Defender Round Drill Steel System 

Pro zakoupení kontaktujte svého obchodního zástupce nebo autorizovaného distributora společnosti Kennametal.

Zákaznická podpora – Centra služeb pro zákazníky Kennametal 

O společnosti Kennametal

Společnost Kennametal Inc. má více než 80 let zkušeností na vedoucí pozici v oblasti průmyslových technologií a svým zákazníkům zajišťuje produktivitu prostřednictvím materiálové vědy, nástrojů a řešení s vysokou odolností proti opotřebení. Možnosti pro přesnější a efektivnější výrobu u ní hledají zákazníci z oblasti leteckého průmyslu, zemních prací, energetiky, všeobecného strojírenství i dopravy. S udržením konkurenceschopnosti jim zde každý den pomáhá přibližně 8700 zaměstnanců ve více než 60 zemích. V účetním roce 2024 dosáhla společnost Kennametal tržeb ve výši přibližně 2 miliardy USD. Další informace najdete na adrese www.kennametal.com . Sledujte @Kennametal na sítích Instagram, Facebook, LinkedIn a YouTube.

 

 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2508978/Kennametal_Defender.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2508979/Kennametal_PlusPoint.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2508980/Kennametal_PrimePoint.jpg 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2003465/Kennametal_Logo.jpg 

 

KONTAKT: Kelly Bandieramonte, PHONE: +1 724-237-0472, Kelly.Bandieramonte@kennametal.com

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Kennametal rozšiřuje své těžební portfolio o tři nové produktové řady  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.