Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pohyb jako balzám pro duši: Jak fitness pomáhá zvládat stres a zlepšuje náladu

PR článek, aktualizováno 27. září 2024, 14:45

Praha 27. září 2024 (PROTEXT) - Podzim je ideální čas na nový začátek. Po letním odpočinku se vracíme do každodenního koloběhu povinností, a možná právě teď hledáte způsob, jak si udržet nejen fyzickou kondici, ale i duševní pohodu. Přemýšleli jste někdy o tom, že pravidelný pohyb může být klíčem k lepšímu životu – nejen tělesně, ale i duševně?

Proč je fitness tak účinným lékem na psychické obtíže? 

Když se řekne fitness, možná si představíte vypracovaná těla a nekonečné hodiny v posilovně. Ale co kdybychom vám řekli, že cvičení má mnohem hlubší význam? Pravidelný pohyb totiž dokáže zázraky nejen s vaším tělem, ale i s myslí. Jak to funguje?

Endorfiny na scénu: Každý, kdo se někdy po cvičení cítil lépe, zažil na vlastní kůži kouzlo endorfinů, tedy hormonů štěstí. Tyto chemické látky v našem mozku mají moc zlepšit náladu a pomoci nám zvládat stres. Takže když máte náročný den, možná by místo kávy nebo čokolády stačilo pár minut pohybu.

Únik z reality: Cvičení může být skvělým způsobem, jak na chvíli vypnout a uniknout od každodenních starostí. Ať už si zvolíte intenzivní trénink nebo klidnější jógu, v obou případech se vaše mysl soustředí na něco jiného než na problémy, které vás trápí.

Letos na podzim se fitness dostává do popředí i díky inspirativní spolupráci mezi sítí fitness klubů Form Factory a neziskovou organizací Fokus Praha, která pomáhá lidem s duševním onemocněním. Tato jedinečná iniciativa nabízí klientům Fokusu Praha možnost cvičit zdarma ve všech fitness klubech Form Factory.

„Ve Form Factory věříme, že fitness má moc měnit život – nejen po fyzické, ale i psychické stránce. Jsme proto nadšení, že můžeme být součástí tohoto projektu a podílet se na podpoře těch, kteří to opravdu potřebují,“ říká Štefan Blahovec, CEO společnosti Form Factory.

Cvičení jako cesta k novým začátkům

Pro mnoho lidí s duševním onemocněním může být pravidelný pohyb zásadním krokem na cestě k zotavení. Nejde jen o fyzickou kondici, ale také o možnost vystoupit ze své sociální bubliny, potkat nové lidi a stát se součástí nové komunity. Jak říká MUDr. Jan Pfeiffer, generální ředitel Fokusu Praha: „Mít možnost chodit do fitka znamená pro naše klienty nejen příležitost zlepšit svoji fyzickou kondici, ale i vystoupit ze svého uzavřeného světa a udělat další krok na cestě k zotavení.“

Začněte i vy! 

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli druh pohybu, jedno je jisté – vaše tělo i mysl vám za to poděkují. Možná zjistíte, že pravidelný pohyb je tím nejlepším lékem na stres a způsobem, jak si udržet pozitivní náladu po celý den. Tak co kdybyste se dnes prošli, zaběhli si nebo vyzkoušeli něco nového? Podzim je přece ideální čas na nové začátky.

Kontakt:

Dominika Žejdl

e-mail: hellotwoblondes@gmail.com

 

ČTK Connect ke zprávě obrazovou vydává přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohyb jako balzám pro duši: Jak fitness pomáhá zvládat stres a zlepšuje náladu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.