Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ČEZ RunTour se těší na královský závod. V Praze budou na startu tři tisícovky běžců!

PR článek, aktualizováno včera

Praha 30. září 2024 (PROTEXT) - Připravte se, startuje jeden z největších závodů české běžecké sezony! Už v sobotu 5. října se uskuteční pražský závod oblíbeného rodinného seriálu ČEZ RunTour. Na rychlé i krásné tratě v parku Ladronka se vydají tři tisícovky běžců včetně tenistky Barbory Strýcové. Podpořit je přijdou stovky fanoušků, kteří si budou moci stejně jako účastníci užít nabité zázemí plné zážitků a zábavy.

Kalendář běžeckého seriálu ČEZ RunTour zahrnuje celkem osm závodů po celém Česku. A ten největších z nich, královský, se uskuteční již tento víkend – v pražském parku Ladronka poběží tři tisícovky rekreačních sportovců, začátečníků, výkonnostních běžců i elitních atletů.

„Máme radost, že v Praze bude i přes navýšenou kapacitu opět vyprodáno. Dokazuje to, jak je tento závod mezi běžci populární díky krásné a zároveň rychlé trati, díky velmi pozitivní atmosféře a také díky zajímavému doprovodnému programu s rozsáhlým zázemím,“ říká Marek Pirzkall, ředitel závodu z pořádající agentury VML.

Poběží také celá řada osobností. Účastníci se mohou těšit například na tenistku Barboru Strýcovou, semifinalistku slavného Wimbledonu. Svou běžeckou formu přijdou otestovat házenkářky Slavie Praha a v řešení je účast vodního slalomáře Lukáše Rohana, stříbrného medailisty z olympiády v Tokiu.

Jako první ovšem budou závodit děti, které si užijí své Lupilu běhy na 500 a 1000 metrů. V cíli je pak čeká krásná medaile i zajímavé atrakce včetně dětského koutku, kde o ně bude postaráno, zatímco budou závodit dospělí.

Ti si mohou vybírat ze závodů na tradičních ČEZ RunTour distancích. Všechny tratě jsou přitom velmi rychlé díky minimálnímu převýšení a minimálnímu množství ostrých zatáček. Navíc nabízejí krásné výhledy na Prahu.

Nejprve se rozběhnou účastníci Rodinného závodu RUN 3 KM, který odstartuje Jakub Stárek, starosta městské části Praha 6. Následovat bude nejoblíbenější PUMA RUN 5 KM a vrcholem programu bude ČEZ RUN 10 KM. Na nejdelší trati se uskuteční také ČEZ štafetové závody pro dvou- a čtyřčlenné týmy. Středoškolské štafety pak budou závodit v rámci projektu Běž za školu o titul Záškoláci regionu a především o odměnu 30 tisíc korun, kterou věnuje partner projektu Lidl.

Lidl připravil pro běžce také další motivaci, aby na trati nechali všechno! „Na trase bude vyznačena stometrová prémie. Protože společnost Lidl letos působí 21. rok v Česku, bude 21. nejrychlejší čas z této prémie v závodech na tři, pět i deset kilometrů odměněn kuchyňským robotem,“ láká Marek.

A pokud nevyhrajete, můžete si díky Lidlu dopřát skvělé jídlo i tak. A to hned po závodě v jejich modrém stanu. V zázemí na vás čeká také sprcha, masáže zdarma, zábavná ČEZ Energy zóna a stánky partnerů, kde najdete zábavu i zajímavé informace – ve stánku Puma si zasoutěžíte o špičkové boty, Iontmax vám sestaví hydratační plán na míru a odborníci z FyzioToncar & Formthotics poradí s různými běžeckými bolestmi.

Kdo běží, pomáhá

Závody ČEZ RunTour jsou vždy spojeny s dobročinnými projekty. Každý běžec tak svou účastí pomáhá těm, kteří v životě tolik štěstí neměli. Padesát korun z každého startovného proto opět poputuje na konto Nadace Leontinka, která už 19 let podporuje nevidomé lidi.

Zároveň mají všichni běžci možnost absolvovat své aktivity s aplikací EPP – Pomáhej pohybem, ve které získávají body za ušlé, uběhnuté či ujeté kilometry. Tyto body pak mohou přidělovat různým charitativním projektům, přičemž do aplikace je vždy zařazen také projekt z regionu, ve kterém se koná aktuální závod ČEZ RunTour. Nadace ČEZ následně pošle za tyto body finanční prostředky.

Tentokrát se poběží na pomoc čtyřletému Vítkovi, který musí v životě překonávat hodně překážek. Má zrakovou i sluchovou vadu, těžkou mentální retardaci a potíže se samostatným pohybem. Vybrané finance rodina využije na intenzivní neurorehabilitační pobyt, který by Vítkovi mohl hodně pomoci v jeho dalším rozvoji na cestě k větší soběstačnosti.

Další informace nejen o pražském závodě, ale o celém seriálu ČEZ RunTour najdete na webu www.run-tour.cz. V letošním roce už se běželo v Českých Budějovicích, Kopřivnici, Ústí nad Labem, Plzni a Olomouci. Po závodě v Praze se seriál přesune do Pardubic (19. října) a Brna (2. listopadu).

 

O ČEZ RunTour:

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – 3, 5 a 10 kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

Více informací:

Marek Pirzkall – ředitel seriálu

email: marek.pirzkall@vml.com

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ RunTour se těší na královský závod. V Praze budou na startu tři tisícovky běžců!  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.