Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SPS uspořádal úspěšnou konferenci Světlo

PR článek

Ve dnech 17. – 18. září se v prostoru O2 universum v Praze konala dlouho očekávaná událost, a to nejen v rámci světlařské komunity. Letošní, již 3. ročník konference Světlo měl totiž podtitul Magie světla v architektuře a v tomto duchu byl pečlivě poskládán i nabitý program. Akci pořádal Svaz podnikatelů ve stavebnictví ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR.

Konference proběhla za účasti 160 hostů a 12 vystavovatelů. V celkem deseti tematických panelech se během dvou dnů vystřídaly desítky odborníků z řad projektantů osvětlení, světelných techniků, architektů i designérů.

V diskusních panelech vystoupili například prof. Ing. arch. Roman Koucký, Anna Pasková, M.A. z MŽP ČR, prof. Ing. Dionýz Gašparovský, Ph.D., Ing. arch. Josef Pleskot, Ing. Petr Žák, Ph.D., prof. Ing. Karel Kabele, CSc., akad. arch. Ing. arch. Libor Kábrt, Mgr. Radka Vladyková, Tomáš Jílek, Josef Smolík, doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D., Ing. arch. Boris Vološin, Ing. arch. Luboš Sekal, Lucie Koldová a mnoho dalších odborníků a osobností napříč světlařským oborem, světem architektury i designu.

Samostatnou prezentaci měla architektka a urbanistka Eva Le Peutrec, která byla exkluzivním hostem letošní konference a ve svém vystoupení se zaměřila na fenomén světla v architektuře, jeho význam a nenahraditelnou roli.

Konferenci tvořilo několik tematických částí. Panel Světlo v exteriéru se věnoval například venkovnímu osvětlení ulic, parků, budov, sportovišť a pracovišť s ohledem na udržitelné řešení a provoz. Panel Světlo v interiéru se zaměřil mj. na jeho vliv na atmosféru a význam denního a umělého osvětlení. Projekt osvětlení byl předmětem stejnojmenného bloku, který se zabýval jeho rolí v rámci projektové dokumentace staveb. V rámci Osvětlení veřejných prostranství se probíral jeho vliv na noční vzhled, atmosféru i bezpečnost veřejných prostranství a také možnosti omezení jeho rušivých vlivů. Dalšími panely byly Venkovní osvětlení architektur, Osvětlení společenských prostor nebo Osvětlení pracovních prostor. Druhý den konference byly na programu bloky Integrace osvětlení do architektury, Typová svítidla a v samém závěru i Atypická svítidla.

"Těší mě, že každý rok posouváme konferenci dál. Letos naše pozvání přijala architektka a urbanistka Eva Le Peutrec, která se věnovala důležitosti světla v architektuře a emocím, které dokáže vyvolat. Pořádat akce, kde se věnujeme tématům, jako jsou právě urbanismus nebo architektura, a diskutujeme zase s dalšími aktéry českého stavebnictví nám dává velký smysl,“ říká Jiří Nouza, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Na konferenci Světlo se architektonicky podílel Ing. arch. Luboš Sekal ze společnosti A.A.L.S. ATELIER ARCHITEKTURY a její prostor doplnil svými světlenými objekty sochař a designér Žanda Gebauer.

Generálním partnerem konference Světlo 2024 byla Česká agentura pro standardizaci.

Speciálními partnery konference Světlo 2024 byly společnosti FRONTIER TECHNOLOGIES, s.r.o., JIPOL, s.r.o., a Technologie hlavního města Prahy, a.s.

Partnery konference Světlo 2024 byly společnosti FUERGY Industries, j.s.a., a Signify Czech Republic.

 O SPS

Svaz podnikatelů ve stavebnictví je dobrovolnou zájmovou organizací a zároveň vrcholným představitelem českého stavebnictví. Podtrhuje význam pozemního a dopravního stavitelství a také vodohospodářských staveb v České republice. Jako lídr stavebního průmyslu s heslem "Tvoříme budoucnost českého stavebnictví” garantuje svým členům zastupování oboru na nejvyšší možné úrovni. Svaz vznikl v roce 1990 a reprezentuje většinu kapacity stavební produkce v České republice. Hájí zájmy svých členů a usiluje o příznivé podnikatelské prostředí v legislativě a hospodářské politice na celostátní úrovni i v regionech. Více na webu, linkedinu a síti X Svazu.

 

 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SPS uspořádal úspěšnou konferenci  Světlo  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.