Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Česká digitální továrna PARTORY, získala investici 1,25 mil. eur od nového fondu spol. Jet Investment na rozvoj softwarové platformy a expanzi na zahraniční trhy.

PR článek, aktualizováno 30. září 2024, 14:38

Hradec Králové 30. září 2024 (PROTEXT) - Hradecký start-up PARTORY, specializující se na průmyslová B2B řešení, oznamuje získání významné investice ve výši 1,25 mil. eur od investiční společnosti Jet Investment, která zakládá nový fond Jet Ventures. Tato investice navazuje na předchozí úspěchy společnosti, která od svého vzniku vybrala již 3,4 mil. eur. V prosincovém investičním kole se do financování zapojily společnosti Movens (PL), Speedup (PL), Borovicka Capital (CZ), Aidiom (NO) a dlouhodobý partner Lighthouse Ventures (CZ), který pokračoval ve své podpoře již potřetí.

PARTORY je rodinná firma založená bratry Milanem a Jakubem Málkovými s více než 25 lety zkušeností ve strojírenství. Unikátnost firmy tkví v zaměření na evropský průmysl, jakožto největší strojírenský trh na světě. "Pro dodavatele sloužíme jako externí obchodní partner, tím rozšiřujeme jejich působení na trhu a zvyšujeme konkurenceschopnost. Zatímco pro nákupčí působíme jako nákupní partner, zefektivňujeme proces nákupu a zjednodušujeme řízení komplexních dodavatelských řetězců," říká Co-founder & CEO Milan Málek.

Nový fond Jet Ventures se zaměřuje na podporu průmyslových start-upů v Česku, Slovensku, Polsku, Rakousku a Německu. Fond plánuje investovat do projektů, které přinášejí moderní technologická řešení pro zvýšení konkurenceschopnosti v průmyslové výrobě a dodavatelských řetězcích.

Investice umožní PARTORY dále rozvíjet svou softwarovou platformu a expandovat na zahraniční trhy. Společnost se zaměří na nábor rodilých mluvčích v cílových zemích, onboarding nových lokálních dodavatelů a jejich následnou transformaci na ESG kompatibilní. Současně bude zdokonalovat využití umělé inteligence pro cenotvorbu a řízení nákupních procesů, což přinese vyšší efektivitu celého dodavatelského řetězce

Celým procesem PARTORY aktivně doprovázel Jakub Císař z advokátní kanceláře NOVALIA, kteří nabízejí komplexní právní řešení a oporu ve chvílích, které vyžadují transakční zkušenosti a mezinárodní expertízu.

Co-founder & CTO Jakub Málek k investici dodává: "Jsme velmi rádi, že můžeme spolupracovat s Jet Ventures, kteří mají téměř třicetiletou zkušenost s transformací průmyslových podniků. Jejich podpora mladých průmyslových inovátorů, kteří svými průlomovými technologiemi přispívají k modernizaci a růstu evropské ekonomiky, je pro nás obrovskou příležitostí. Evropa má největší strojírenský trh na světě, i když Čína a USA se k nám rapidně přibližují. Na evropském trhu je přibližně 1 milion firem o velikosti 10-15 lidí, a naším hlavním cílem je podpořit a posílit páteř evropského průmyslu."

 

MEDAILONKY

PARTORY je český technologicko-strojírenský startup, který vychází z myšlenky zakladatelů s dlouhou historií ve strojírenství. Pomáhá strojírenským a výrobním firmám zvýšit efektivitu nákupního procesu a digitalizovat dodavatelský řetězec. V roce 2018 spustili bratři Málkovi projekt Kooperace.cz, což byl katalog volných strojírenských kapacit. Jejich zákazníci chtěli službu na klíč, včetně vzorků, balení a kontrol podle jejich specifikace, a tak vznikl projekt Factoree. Dnes společnost funguje pod názvem PARTORY. V roce 2022 oslovili i zahraniční zákazníky a rozšířili rozsah činnosti. Nyní nabízejí kompletní výrobní řešení ve strojírenském průmyslu po celé Evropě. Svým řešením nastavují zrcadlo reálnému světu, ve kterém je proces dodávek neefektivní. K realizaci jim pomohl fond Lighthouse Ventures GP první investicí v roce 2020 a druhou pro další rozvoj v roce 2021. Fondy SFG, Presto Ventures a Depo Ventures později společně přidaly 22 milionů korun v seedovém investičním kole. Mezi klienty PARTORY patří např. společnosti Wanzl, Trumpf, Bobcat či Dražice.

Česká investiční společnost Jet Investment a.s., založená v roce 1997, se specializuje na investice do středoevropského průmyslu. Ve čtyřech fondech kvalifikovaných investorů spravuje aktiva včetně dosud nesvolaného kapitálu ve výši 15 mld. Kč. Fond Jet Ventures, založený v roce 2024, investuje do rychle rostoucích start-upů v průmyslovém B2B sektoru. Více informací na www.jetinvestment.cz

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká digitální továrna PARTORY, získala investici 1,25 mil. eur od nového fondu spol. Jet Investment na rozvoj softwarové platformy a expanzi na zahraniční trhy.  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.