Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vznik republiky 28. října slavíme pohybem! Vyberte si svou lokalitu napříč Českem

PR článek, aktualizováno před 18 hodinami

Praha 30. září 2024 (PROTEXT) - Již pošesté ve svátek 28. října vyběhnou běžci na více než 80 lokalitách po celém Česku i v zahraničí, a to v rámci již tradičního Sokolského běhu republiky. U příležitosti symbolického výběhu měsíc před startem se tuto sobotu 28. září sešli přátelé a ambasadoři Sokolského běhu, aby si vyzkoušeli trasu, která v Praze za měsíc všechny čeká. Mistr světa v beachvolejbalu Ondřej Perušič, paralympijský rekordman Jiří Ježek s manželkou Soňou nebo triatlet Tomáš Svoboda. Ti a mnozí další si akci nadmíru užili. "Sokolský běh republiky je o atmosféře, národní hrdosti a setkání s přáteli. Myšlenka za tímto během se mi moc líbí, také proto se každoročně vracím na start," dodává paralympijský rekordman Jiří Ježek.

Běhy pro děti i dospělé všech výkonností

Sokolskou běžeckou tradici si na říjnový státní svátek užijí jak dospělí na hlavním závodě se společným startem po celé České republice ve 14 hodin, tak děti na kratších trasách. Na start se postaví opět několik tisíc účastníků - profesionální běžci i celé rodiny s dětmi. Do seznamu zapojených míst také v letošním roce přibyly nové lokality - poprvé se vyběhne třeba v České Třebové, v americkém Pittsburghu nebo kanadském Torontu. "Chtěl bych pozvat všechny, kteří mají rádi pohyb i naši krásnou zem, aby oslavili vznik samostatného státu 28. října právě Sokolským během republiky. Lokalit je opravdu spousta, tak si přijďte užít," doplňuje mistr světa v beachvolejbalu Ondřej Perušič

Seznam všech letos zařazených běhů najdete také na webových stránkáchwww.behrepubliky.cz.

Součástí běhu republiky budou i letos české sportovní hvězdy, které si již měsíc před startem vyzkoušely pražskou trasu a vyběhly také stylově v novém oficiálním tričku Sokolského běhu republiky od české firmy ALPINE PRO. Sportovní tričko v modrém zpracování s výrazným designem na zádech si každý může přiobjednat ke startovnému a jeho prozatimní prodej je velmi úspěšný. "Podle aktuálních čísel prodejů je vidět, že se letošní design líbí. Určitě ale prodejům pomáhá také velmi výhodná cena pro běžce. Místo 500 korun získají totiž účastníci Sokolského běhu republiky funkční tričko z limitované kolekce jen za 300 korun. Takže jestli chcete vyběhnout 28. října stylově v národních barvách, neváhejte s registrací a nákupem trička," doplňuje Štěpán Pleskač, ředitel marketingu ALPINE PRO.

Občerstvení napříč Českem a zdravotní dohled

Ať už vyběhnete kdekoli v Česku, spolehnout se můžete na občerstvení z kvalitních surovin z českých zdrojů od společnost PENNY. "Pohyb a národní hrdost jsou základem pro zdravou českou společnost. Proto podporujeme Sokol a na Sokolském běhu republiky se staráme o občerstvení pro účastníky po celé České republice. Na běžce v Praze pak čeká velký stan PENNY s opravdu bohatým výběrem pokrmů jak jinak, než za skvělé ceny, obzvlášť když sebou budou mít naši věrnostní kartu," dodává Vít Vojtěch, ředitel marketingu PENNY Česká republika.

Akci podporuje také zdravotnická skupina EUC, která již měsíc před akcí na výběhu ambasadorů nabídla hostům možnost měření tělesného složení na přístroji InBody a zajistila zdravotní dozor. Na stejné služby se mohou těšit i běžci v Praze 28. října. Skupina EUC připravila pro běžce po celé ČR i speciální dárek. "Všichni účastníci říjnového běhu najdou ve svých startovních taškách dárek od EUC – slevu na laboratorní vyšetření BĚŽEC. To vám ukáže, jak je vaše tělo připravené na sportovní zátěž. Je to skvělá prevence jak pro začátečníky, tak i pro ostřílené sportovce. Chceme tak podpořit každého, kdo se rozhodne sportovat - a hlavně zdravě sportovat," zve na Sokolský běh republiky Ing. Aziz Jahić, MHA, ředitel marketingu a komunikace skupiny EUC.

Chcete být součástí akce, která se koná na více než 80 místech v Česku i ve světě a stát se členy této komunity? Pak neváhejte a vyberte si svou lokalitu na webu www.behrepubliky.cz. Online registrace jsou otevřeny do 24. října, ale neváhejte, kapacity se rychle plní. Tak 28. října, NAZDAR!

 

Zdroj: RAUL

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vznik republiky 28. října slavíme pohybem! Vyberte si svou lokalitu napříč Českem  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.