Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brno: vánoční město uprostřed Evropy

PR článek, aktualizováno 2. října 2024, 15:41

Brno 2. října 2024 (PROTEXT) - Podzim dává najevo, že je tu, a tak se můžeme v myšlenkách pomalu ubírat k nejkrásnějšímu svátku konce každého roku, k Vánocům.

V Brně jsou Vánoce obzvláště vydařené. Město se v loňském roce zařadilo po bok evropských měst s nejkrásnějšími vánočními trhy a Evropská komise ho dokonce pro rok 2024 zvolila vánočním městem Evropy.

„Letos se návštěvníci mohou těšit na spoustu zajímavých věcí. Duch Vánoc Brno se nese ve znamení tradičních hodnot, prostých zvyků a dobročinnosti. Vánoční trhy přinášejí ovšem i velké množství kultivované zábavy pro všechny a zejména pro rodiny s dětmi. Klíčová pak byla spolupráce s prodejci vánočních trhů. Utvořili pospolitou komunitu, která má společný cíl – vytvořit šťastné a spokojené Vánoce pro všechny,“ uvedla 1. místostarostka městské části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO), do jejíž gesce spadá oblast obchodu a služeb.

Letošní Vánoce Brno začnou na Zelném trhu a na Moravském náměstí 15. listopadu, stejně jako v ostatních velkých evropských městech. O týden později se otevřou také trhy na náměstí Svobody a na Dominikánském náměstí. Centrum města pak bude prodchnuto vánoční atmosférou až do 31. prosince.

Pro návštěvníky bude na náměstích otevřeno více než 240 prodejních stánků, těšit se mohou také na tradiční atrakce. V parku na Moravském náměstí opět najdou třiatřicet metrů vysoké vyhlídkové kolo a velké kluziště. Děti znovu ocení obří stoh slámy u sochy Jošta nebo setkání se svítícím brněnským drakem.

Organizátoři ale slibují také několik novinek. Rodiny s dětmi zcela jistě potěší dětská vesnička o rozloze 600 metrů čtverečních, která ožije na Zelném trhu. Zimní romantiku podtrhne světelná stezka na Baštách u hlavního nádraží. To vše doplní bohatý kulturní program. Na Vánocích Brno totiž letos vystoupí více než 200 interpretů. Mezi prvními se na Zelném trhu objeví hned 15. listopadu Leoš Mareš, v dalších dnech pak Monika Bagárová, Jasná páka s Davidem Kollerem, Lenny, Laura a její tygři, Lipo, Rozálie, Folk Team, Eliška Bučková a mnozí další.

„Většina vyjmenovaných atrakcí a kulturní program je pro veřejnost samozřejmě zdarma. Vánoce Brno jsou komerčně velmi úspěšným projektem. Celý projekt je financován z nájemného od prodejců, kteří si pronajímají vánoční stánky. Tento příjem se podařilo za poslední dva roky ztrojnásobit. Městská část tak může do vánočních trhů investovat stále více peněz. Proto jsou Vánoce Brno tak krásné,“ sdělila místostarostka Oulehlová.

Hlavním organizátorem Vánoc Brno je městská část Brno-střed, která je příkladem dobře hospodařícího města. Organizátoři se o všech plánovaných výdajích radí s prodejci, kteří nejlépe vědí, co vánoční trhy potřebují a co návštěvníkům udělá největší radost. Díky této úzké spolupráci vznikly nejhezčí evropské vánoční trhy. Více informací naleznete na stránkách vanocebrno.cz a na sociálních sítích Facebook či Instagram.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno: vánoční město uprostřed Evropy  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.