Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sociální sítě, migrace, zdraví i umělá inteligence. Nová provokativní kniha o synergiích nabízí jiný pohled na svět kolem nás

PR článek, aktualizováno 3. října 2024, 10:38

Praha 3. října 2024 (PROTEXT) - Série drobných příčin, které přehlížíme a považujeme je za nicotné, navzájem ovlivňují svůj účinek, až se výsledek stane velikým. Zažíváme přírodní katastrofy, pandemie, válečné či politické konflikty a lidé si pokládají spousty otázek po smyslu toho všeho. Na tyto otázky může odpovědět nová kniha "Synergie: Proč se věci dějí tak jak se dějí?" od Karla Červeného, pedagoga a vizionáře, která byla vydána v září.

Kniha o synergiích zkoumá spletité důvody, proč se události vyvíjejí tak, jak se vyvíjejí. Obsáhlá publikace představuje širokou škálu témat, která odrážejí propojenou povahu našeho okolí. Synergie, často nepovšimnuté a nedoceněné, jsou středobodem, který v posledních desetiletích vzbuzuje stále větší pozornost odborníků. Znalostí synergií se lze totiž vyhnout problémům, pochopit svět kolem nás, i připravit se na budoucnost.

"Synergie se dějí všude kolem nás a jejich pochopením můžeme porozumět různým okolnostem a naučit se je ve svém životě využívat. Díky pochopení synergií lze dělat věci lépe, více si všímat, více prožívat, radovat se z maličkostí, mít ze života více, ale i vidět pod takzvanou špičku ledovce, předvídat a dělat méně zbytečných chyb," vysvětluje autor knihy PhDr. Karel Červený, MSc., MBA, DBA. Podle něj kniha potěší čtenáře, kteří se nebojí myslet, poznávat, klást si otázky a žasnout.

Autor čerpá z bohatého množství literatury a svých zkušeností a znalostí získaných během své rozsáhlé pedagogické a konzultační praxe. I přes složitost tématu je však kniha srozumitelná a čtivá. Kniha na toto téma je ojedinělá nejen v českém prostředí, ale i ve světě. Doposud u nás nebylo toto téma v podobném rozsahu a šíři publikováno vůbec, po celém světě jsou pouze jednotky podobných publikací. Proto se již zvažuje překlad knihy do angličtiny. Titul vydalo nakladatelství Professional Publishing, jehož vědecká rada publikaci schválila k vydání. K dispozici u knihkupců je od září.

Myšlení v synergiích je návodem na srozumitelný způsob vnímání světa, na rychlou a komplexní analýzu a správné rozhodování. Kniha se věnuje mnoha problémům, které dnes ohrožují lidstvo jako zpochybňování tradičních hodnot, soupeření staré moci (klasických institucí) a nové moci (síťové), relativizace všeho, závislost mas na sociálních sítích, hrozby nadvlády umělé inteligence (Fake news, Deep Fake), nebezpečí nepokojů a občanských válek apod. Dále nabízí i zamyšlení a řešení každodenních situací jako je například efektivní spolupráce v týmech, neshody na pracovišti, transformace vzdělávání a trhu práce, nebo rozluštění příčin složitých celosvětových konfliktů. Kniha nabízí rozsáhlé zkoumání synergií, podložené četnými příklady ověřenými dlouholetými zkušenostmi.

 

Zdroj: EMC

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sociální sítě, migrace, zdraví i umělá inteligence. Nová provokativní kniha o synergiích nabízí jiný pohled na svět kolem nás  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.