Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Xinhua Silk Road: Původní čínské taneční drama Wing Chun uvedeno v Paříži

PR článek, aktualizováno 4. října 2024, 7:55

Peking 4. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Původní taneční drama Wing Chun z jihočínského Šen-čenu se 4. října představilo v pařížském Palais des Congrès.

Již při premiéře sklidilo hlasitý potlesk diváků a v následujících dvou dnech bude uvedeno ještě třikrát.

Taneční drama, které vytvořilo a nastudovalo Šen-čenské divadlo opery a tance, čerpá z národního nehmotného kulturního dědictví Wing Chun (Jung-čchun) – koncepčně založeného, tradičního jihočínského stylu kung-fu – a výroby tkanin Xiangyunsha (Siang-jün-ša, kantonské gambirové gázy). Tradiční čínské bojové umění Wing Chun propojuje s tancem a vypráví příběh životní pouti mistra bojových umění Ye Wena z kuang-tungského města Fo-šan až do Hongkongu.

Po domácí premiéře v Šen-čenu v prosinci 2022 se toto taneční drama vydalo na celosvětové turné po městech, jako je Londýn, Macao a Paříž. Do dnešního dne bylo odehráno více než 200 představení.

Deník The Times u tohoto tanečního dramatu ocenil plynulé propojení tance a bojových umění, které vytváří nezapomenutelný kulturní zážitek. Kromě toho představení Wing Chun udělil vysoké hodnocení čtyř hvězdiček.

Wing Chun vyvolává u diváků ohlas, protože kromě vyprávění čínského příběhu je také ukázkou čínského umění, poznamenal k představení uznávaný taneční producent Farooq Chaudhry.

Podle Flory Boumiaové, styčné pracovnice francouzských médií, toto taneční drama zobrazuje vitalitu moderní Číny prostřednictvím tradiční čínské kultury a umožňuje divákům poznat bohaté kulturní dědictví a aktivity Šen-čenu.

„Je to skutečně nezapomenutelné představení s dokonalým spojením děje, hereckých výkonů a orchestrální hudby," uvedl jeden z francouzských diváků v první den představení v Paříži.

Dozvěděli jsme se také, že z Francie bude taneční drama pokračovat ve svém celosvětovém turné, aby tak dále přispívalo k mezinárodním kulturním výměnám a spolupráci.

Šen-čen, který je významnou součástí Greater Bay Area (širší okolí zálivu Kuang-tung - Hongkong - Macao) a mezinárodním centrem vyspělých technologií a finančnictví, představuje také špičku v oblasti kulturních výměn. Nepřetržitě pracuje na vytváření jedinečných kulturních zážitků pro celý svět – ať již koncertů, výstav, sportovních utkání a dalších slavnostních událostí v samotném městě či kulturních a turistických produktů v zahraničí.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2519104/111.jpg 

KONTAKT: Linlin Yang, linlinyanglyn@163.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Xinhua Silk Road: Původní čínské taneční drama Wing Chun uvedeno v Paříži  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.