Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Živě: MSV zaujme inovativními technologiemi i programem

PR článek

Jubilejní 65. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu ukáže na jednom místě inovace, které posouvají průmyslovou výrobu do nové éry. Nejvýznamnější středoevropská událost zaměřená na technologické novinky se uskuteční na brněnském výstavišti od 8. do 11. října 2024. V průběhu čtyř dnů budou k vidění nejnovější trendy a pokročilá řešení, která určují směr budoucího vývoje v průmyslu.

Kromě expozic 1386 firem se návštěvníci dočkají i bohatého doprovodného programu. Zájemci se mohou těšit na řadu odborných konferencí, seminářů a panelových diskusí, které se zaměří na aktuální témata spojená se strojírenstvím, digitalizací průmyslu nebo podporou exportu.

Mezi lákadla veletrhu patří projekt Digitální továrna 2.0, jehož zlatým partnerem je Národní centrum Průmyslu 4.0. Na výstavní ploše představí řešení pro efektivní, udržitelnou a inovativní průmyslovou výrobu. Na jednom místě tak půjdou konzultovat nejen inovace a technologie, ale také jejich financování, včetně dotačních příležitostí. Centrem pozornosti bude i oblíbená digitální stage s bohatým programem přednášek, diskuzí a prezentací zaměřených na inovativní technologie. Výrazný prostor dostane také téma využití umělé inteligence v průmyslu.

Debatu s Alenou Novákovou, PR manažerkou Národního centra Průmyslu 4.0, a Pavlem Burgetem, ředitelem RICAIP Testbed Praha, uvidíte od 8. října od 12 hodin zde: 

Součástí MSV bude letos premiérově Technologická expozice, jejímž smyslem je formou případových studií představit zkušenosti, které mají české výrobní firmy s nasazením nových produktivních technologií. Její součástí je přednáškový prostor, který bude sloužit především k představení partnerských spoluprací, dále pak k trendovým přednáškám v oborech strojírenských technologií, kulatým stolům na téma postavení českých firem v kosmickém průmyslu, dále pak roli interim managementu v řízení inovací nebo tématu umělé inteligence a jeho vlivu na proces vzdělávání. 

Shrnutí prvního dne MSV 2024 a pozvánku na další dny veletrhu nabídneme v průběhu odpoledne zde.

Mezi další zajímavosti se zařadí například i program v České národní expozici, který se bude věnovat například budoucím trendům v podpoře podnikání, 5G sítím v průmyslu a inteligentních městech, úsporám energií v podnicích či vodíkovým technologiím. Na veletrhu bude zastoupeno i téma kyberbezpečnosti. CyberSecurityHub připravil ve spolupráci s Regionální hospodářskou komorou Brno a Industry Cluster 4.0 interaktivní expozici s ukázkami, které názorně demonstrují nebezpečí kybernetických útoků a důležitost zabezpečení moderních technologií v průmyslu. Návštěvníci se mohou zapojit také do platformy Kontakt-Kontrakt, která propojuje výhody veletržní účasti a matchmakingu, a dopředu si tak domluvit jednání s přesným časovým harmonogramem. K vidění bude i balicí linka přímo v akci díky projektu Kaletech Packaging Live. 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živě: MSV zaujme inovativními technologiemi i programem  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.