Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tchajwanské firmy posilují své evropské vazby na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2024

PR článek, aktualizováno 8. října 2024, 15:00

Brno 8. října 2024 (PROTEXT) - 

  • 23 tchajwanských společností se letos představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně
  • Účastí renomovaných firem z oblasti strojírenství, výroby dílů a příslušenství a umělé inteligence chce Tchaj-wan dále podpořit obchodní vztahy mezi oběma zeměmi
  • Český export na Tchaj-wan v minulém roce vzrostl o dvacet procent a dosáhl hodnoty 580,4 milionu dolarů. Od července 2023 rovněž společnost China Airlines zahájila provoz přímé letecké linky mezi Prahou a Tchaj-pejí

Tchajwanská rada pro rozvoj zahraničního obchodu (TAITRA), pověřená Ministerstvem zahraničních věcí Tchaj-wanu, s potěšením oznamuje účast 23 tchajwanských firem na Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV), který probíhá od 8. do 11. října v Brně. Tchajwanská výstava se nachází v pavilonu V brněnského výstaviště.

V tchajwanském pavilonu se představí 18 tchajwanských společností a dalších 5 společností bude prezentováno v oficiálním katalogu. Jedná se o renomované firmy nabízející širokou škálu produktů, které působí v jednom ze tří odvětví (strojírenství/ výroba dílů a příslušenství/umělá inteligence).

  • Strojírenství: válcovací stroje, kovací stroje, vertikální obráběcí centra, portálová obráběcí centra, vertikální CNC brusky, CNC vertikální soustruhy, vertikální soustružnická centra
  • Díly a příslušenství: nástroje pro CNC, CBN řezné nástroje, automatické upínače, upínací systémy, čelní karbidové frézy, karbidové držáky, pružinové kleštiny, ventily a filtry typu Y, těsnění, lisované díly, průmyslové kartáče, brusné tkaniny, brusný papír, protiskluzové pásky
  • Ostatní: IoT konektivita, vývoj nových produktů pro autonomní vozidla, systémy pro kontrolu výrobků založené na umělé inteligenci.

Některé ze společností v tchajwanském pavilonu nedávno získaly ocenění Taiwan Excellence Award, včetně:

  • Honor Seiki Co., Ltd.: Společnost představí své CNC vertikální soustruhy a vertikální soustružnická centra, která jsou populární v odvětvích, jako je větrná energetika, letectví, železniční doprava, vodíková energetika či válcová ložiska, a to zejména díky zavádění inteligentních a automatizovaných konvektivních technologií a úsporných energetických řešení.
  • Autogrip Machinery Co., Ltd.: Společnost vyrábí sklíčidla pro frézování, kleštinová sklíčidla, vertikální sklíčidla, manuální sklíčidla, hydraulická sklíčidla, pneumatická sklíčidla, upínací sklíčidla, sklíčidla do CNC soustruhů, sklíčidla na zakázku, synchronizované upínače, držáky nástrojů, pneumatické otočné aktuátory, hydraulické aktuátory, rotační klouby, rozvodové ventily na zakázku, náhradní díly a další.
  • Chumpower Machinery Corp.: Nabízí vrtačková sklíčidla, držáky nářadí, závitovací sklíčidla či vřetenové systémy; Chuan Bao je největší tchajwanský výrobce sklíčidel, který dodává díly, jako jsou vrtačková sklíčidla, držáky nástrojů, vřetenové příslušenství atd.

Podle celních dat z roku 2023 činil český vývoz na Tchaj-wan 580,4 milionu dolarů, což představuje dvacetiprocentní nárůst oproti roku 2022. V červenci 2023 rovněž zahájila společnost China Airlines provoz přímé letecké linky mezi Tchaj-pejí a Prahou, která nabízí dva lety týdně a jejíž průměrná vytíženost od počátku provozu přesahuje 90 %. TAITRA doufá, že tato výstava na MSV v Brně přinese ještě více příležitostí k obchodní spolupráci mezi českými a tchajwanskými podniky.

TAITRA vás srdečně zve k návštěvě tchajwanské výstavy, která se nachází v pavilonu V stánky číslo 084A-084G a 085A-085L.

 

Další informace o tchajwanské delegaci získáte na adrese:

Taipei Economic and Cultural Office, Prague

Evropská 2590/33C,160 00 Praha 6

Email: czech@sa.moea.gov.tw

Web: https://www.roc-taiwan.org/cz_cs/index.html

 

Můžete také kontaktovat přímo Tchajwanskou radu pro rozvoj zahraničního obchodu:

Taiwan External Trade Development Council (TAITRA)

Kontaktní osoba: paní Youling Chen

Email: youling@taitra.org.tw

Tel.: +886-2-2725-5200; Ext. 1331

 

Zdroj: Grayling

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tchajwanské firmy posilují své evropské vazby na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2024  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.