Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prohloubení partnerství mezi společnostmi Telenor a Google Cloud ještě lépe využije sílu dat

PR článek, aktualizováno 10. října 2024, 8:25

Oslo (Norsko)/Stockholm 10. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Skupina Telenor oznamuje rozšíření partnerství se službou Google Cloud s cílem urychlit svou digitální transformaci pomocí pokročilých datových funkcí.

Skupina Telenor je předním poskytovatelem komunikačních služeb využívajících moderní technologie v severských zemích a Asii. Díky strategii AI-First a plánům v prostředí cloudu mění společnost Telenor způsob, jakým využívá sílu svých dat, a ve spolupráci se společností Google Cloud poskytuje jednotnou datovou a analytickou platformu, která zlepší zákaznickou zkušenost, podpoří vývoj nových produktů a zjednoduší provoz.

S využitím portfolia datových a analytických produktů a řešení Google Cloud bude Telenor využívat nástroj BigQuery od Google Cloud ve spojení s platformami Vertex AI a Looker k transformaci stávajících on-premise datových platforem všech společností spadajících pod Telenor Nordic do harmonizované cloud-native datové a analytické orchestrační platformy s názvem Nova. Nova umožní společnosti Telenor bez problémů implementovat jakoukoli cloudovou instanci, využívat data a umělou inteligenci při svých nejdůležitějších operacích pro hyperpersonalizovanou zákaznickou zkušenost, optimalizovat provoz sítě a zajistit dokonalý provoz všem společnostem pod Telenor Nordics.

Google Cloud také společnosti Telenor poskytne nástroje pro přenos dat v reálném čase, jako jsou Dataflow, Cloud Data Fusion, Pub/Sub, Dataform nebo Dataplex, díky nimž získá v reálném čase přehled o stovkách nebo terabajtech dat a hlubší analytické poznatky v řádu minut namísto dnů. To vylepší správu a zajistí rychlejší generování dat a vývoj produktů AI.

„Data představují základ vývoje umělé inteligence i transformace firem. Máme radost, že můžeme ve spolupráci se službou Google Cloud naplno využít sílu našich dat a vylepšit tak služby pro naše zákazníky, zvýšit rychlost získávání informací a inovací a podpořit naše cíle ve strategii AI-First," uvedl Amol Phadke, výkonný viceprezident a technologický ředitel skupiny Telenor Group.

„Prohloubení našeho partnerství se společností Telenor je důkazem společné vize a důvěry, kterou jsme mezi sebou vybudovali," dodala Eva Fors, výkonná ředitelka společnosti Google Cloud pro severskou oblast. „Jsme rádi, že můžeme poskytnout jednotnou datovou a analytickou platformu, která pomůže zefektivnit provoz společnosti Telenor v severských zemích."

O společnosti Telenor

Skupina Telenor je předním poskytovatelem komunikačních služeb využívajících moderní technologie v severských zemích a Asii s 209 miliony předplatitelů a ročními příjmy ve výši 80,5 miliardy norských korun (2023). Naše více než 165letá historie nás zavazuje k odpovědnému obchodnímu chování a důrazu na inovace ve všem, co děláme, abychom posílili komunity našich zákazníků a poskytli jim spojení se vším, na čem jim nejvíc záleží. Společnost Telenor je kótována na burze cenných papírů v Oslu pod tickerem TEL. Další informace naleznete na adrese telenor.com.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1032194/Google_Cloud_Logo.jpg 

KONTAKT: press@google.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohloubení partnerství mezi společnostmi Telenor a Google Cloud ještě lépe využije sílu dat  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.