Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čtvrtý ročník soutěže Recepce roku: kvalita ve firmách roste

PR článek, aktualizováno 10. října 2024, 11:43

Praha 10. října 2024 (PROTEXT) - Čtvrtý ročník soutěže Recepce roku vyvrcholil vyhlášením vítězů, které proběhlo 8. října na slavnostním galavečeru v Autoklubu ČR. V kategorii SERVIS zazářila Contera, v kategorii DESIGN zvítězil Avenir E.

Soutěžit mohly projekty firemních recepcí z celé ČR, již podruhé pod záštitou International Facility Management Asociation (IFMA). Prezident české pobočky Jiří Knap k tomu říká: "Soutěživost a kvalitní příprava účastníků letošního ročníku jsou důkazem toho, že se výsledek se stává prestižním etalonem kvality recepčních služeb." Letošní novinkou byla kategorie OUTFIT, hodnotící oblečení recepčních týmů.

O finalistech všech kategorií rozhodla poroty složená z odborníků na oblast facility, komunikace, designu, architektury, módy i zástupců médií.

Klíčová kategorie SERVIS se zaměřuje na přístup a komunikaci na recepcích. Všechny přihlášení získají v rámci soutěže detailní závěrečnou zprávu s podněty ke zlepšení. Letošní ocenění jsou:

  1. místo : Contera, Terra Říčany
  2. místo: Program H PLUS, klinika Praha
  3. místo: The Boston Consulting Group, Praha

Rostoucí kvalitu přihlášených recepcí komentovala Millli Dítě Radová, předsedkyně poroty a garant odborného obsahu: “Při dvoukolovém hodnocení porota využívá metriky, které vycházejí z nejvyšších standardů pro servis. Letos byly rozdíly mezi projekty na shortlistu natolik těsné, že pro příští ročník zvažujeme umožnit udělování desetin bodu. Odstup mezi bronzem a nepopulárním čtvrtým místem byl totiž po zprůměrování hodnocení všech porotců necelá desetina bodu.”

Kategorie DESIGN hodnotí nejen vzhled, ale také funkční stránku řešení recepcí. Letošními finalisty jsou:

  1. místo : Avenir E (autor Bohuslav Šenkýř)
  2. místo: ARC HOUSE (autor Jan Nedvěd)
  3. místo: Direct Family (autoři CAPEXUS)

Architekt Václav Aulický, držitel ceny Obce Architektů za celoživotní dílo, který ceny v této kategorii předával, doplňuje: “Jako odborný garant poroty jsem se s jejím hodnocením zcela ztotožnil. Recepce a vstupní hala je pro tvůrce skvělá příležitost, jak na relativně malém prostoru naplnit funkční roli architektury v souladu s koncepcí budovy. Všichni letošní finalisté ji výborně využili.”

Porota v této kategorii poprvé udělila zvláštní cenu INOVACE a to projektu Nová Waltrovka Office za koncepčně pojatou aplikaci automatického vstupu.

V nové kategorii OUTFIT si pro ocenění došli zástupci Komerční banky, která předvedla nejlépe oblečený tým. Předsedkyně odborné poroty Romana Fetting k tomu doplnila: "U přihlášených jsme viděli snahu o spojení autentičnosti a elegance, což velmi oceňuji. Nejlepší ovšem byl úsměv a pozitivní energie u všech týmů – noblesa a milé chování jsou tím nejlepším doplňkem každého pracovního oblečení."

Vyhlášení cen Recepce roku 2024 bylo doplněno zajímavým programem, jemuž dominovala přehlídka nové kolekce značky My.pled, zaměřená na business casual styl. Další ročník soutěže se otevírá pro přihlášky již v únoru 2025.

Více o soutěži na www.recepceroku.cz.

 

Recepce není vrátnice

Projekt Recepce roku vznikl jako inciativa občanského spolku Recepce není vrátnice. Z původní myšlenky, že kvalitní a příjemné služby na recepci mohou inspirovat ke zdvořilosti a vstřícnosti celou společnost, se vyvinula unikátní platforma pro celý obor firemních recepcí a facility služeb.

"Původním záměrem bylo upozornit na nešvary a ukázat, že existuje i jiná možnost než je nabručený vrátný. Že na recepci patří noblesní, usměvaví profesionálové, protože to je vizitka každé firmy, kterou si návštěvník odnáší. Samotné nás překvapilo, jak rychle si soutěž ve firmách získala oblibu a máme obrovskou radost z toho, že přispíváme nejen k diskusi o tématu, ale také k pozitivním změnám," říká koordinátorka soutěže Štěpánka Hartlová.

 

Kontakt:

Štěpánka Hartlová

koordinátorka projektu

info@recepcenenivratnice.cz

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtý ročník soutěže Recepce roku: kvalita ve firmách roste  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.