Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kapka naděje a Česká mincovna spouští projekt na podporu dětské psychiatrie

PR článek, aktualizováno 11. října 2024, 8:25

Praha 11. října 2024 (PROTEXT) - Jedinečnou sadu tří mandal v jednom balení s vyraženým číslem 1 můžete získat pouze prostřednictvím dražby na portále Aukro.

Nákupem medailí přispějete na dětskou psychiatrii – a zároveň získáte unikátní talisman.

Dobročinný počin, který je výsledkem spolupráce Kapky naděje a České mincovny z Jablonce nad Nisou, má podobu stříbrných mandal, jejichž design je dílem Venduly Pizingerové. Výtěžek z prodeje mandal podpoří projekty nadačního fondu zaměřené na dětskou psychiatrii.

Mandala je mystický obrazec. Jeho název, který pochází ze staroindického sanskrtu, lze přeložit jednoduše jako kruh, ale jeho význam už tak jednoduchý není. Představuje nekonečno, dokonalost, rovnováhu, jednotu … Přestože si lidé spojují mandaly především s civilizacemi jižní Asie, jejich variace se vyskytují napříč časem, kulturami i náboženskými a filozofickými systémy – stačí se podívat na okna evropských katedrál nebo na lapače snů amerických Indiánů. Představují nástroj pro relaxaci, meditaci a sebepoznání, ale také pro řešení problémů či plnění přání. Protože každý z nás potřebuje v životě naději, zdraví a lásku, staly se hlavním motivem dobročinných medailí.

Součástí projektu je i jedinečná sada všech tří mandal v dřevěné etui, která je předmětem dražby na portále Aukro od 10. do 17.října. Vydražitel navíc získá grafický list podepsaný ředitelkou nadace, poukaz na společnou večeři s Vendulou Pizingerovou a látkovou tašku s motivem mandaly.

„Skoro stejně dlouho jako jsme s Českou mincovnou hledali nejvhodnější cestu ke spolupráci, jsme s Vendulou Pizingerovou plánovali společnou cestu do zahraničí. Mandala má tak svůj původ na Srí Lance, kam jsme nakonec vyrazily za odpočinkem a inspirací. Konečnou podobu ale dostala doma, kde do ní Vendula propsala logo Kapky naděje. O úplně poslední úpravy se pak postarala Česká mincovna, aby vše odpovídalo možnostem výroby. Věříme, že kromě dobrého pocitu z podpory dětského duševního zdraví, se lidem bude mandala i líbit stejně jako nám,“ říká ředitelka Kapky naděje Dita Loudilová.

Každé medaili vévodí kolorovaný motiv inspirovaný logem Kapky naděje – modrá mandala naděje, zelená mandala zdraví a červená mandala lásky. „Kdyby naše činnost pomohla zachránit jen jediný lidský život, tak to stojí za to,“ říká autorka mandal Vendula Pizingerová.

 

Kapka naděje je jednou z nejstarších českých nadací. Společně s předními lékaři, odborníky a partnery zvyšuje šanci na záchranu života dětských pacientů se závažným onemocněním. Jejími hlavními oblastmi zájmu jsou hematologie, onkologie a dětská psychiatrie. Od roku 2000 pomáhá dětem a jejich rodinám skrze nákupy přístrojů, rekonstrukce dětských oddělení a lékařských pracovišť, podporu výzkumu, edukaci veřejnosti a další aktivity.

Česká mincovna sídlící v Jablonci nad Nisou je tradičním českým výrobcem a prodejcem pamětních mincí a medailí již 30 let. Navázala tak na dlouholetou tradici ražby mincí na území Čech, Moravy a Slezska. Po celou dobu své existence je výhradním dodavatelem oběžných a pamětních mincí pro potřeby České národní banky. Je jedinou tuzemskou mincovnou oprávněnou razit mince pro centrální banku. Česká mincovna razí vlastní emise pamětních medailí, replik historických mincí, žetonů a zabývá se také distribucí zlatých investičních slitků.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapka naděje a Česká mincovna spouští projekt na podporu dětské psychiatrie  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.