Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Celodenní ekologické jízdné na Expo vyjde na přibližně 150 korun

PR článek

Cena jízdného pro autobusy jezdící na elektřinu a provozované ósackým metrem na výstavišti v Ósace byla stanovena na 400 jenů (asi 63 českých korun). V zásadě se uvažuje o bezhotovostní platbě, informuje web televize NHK.

Metro v Ósace bude provozovat elektrobusy (EV) pro přepravu návštěvníků na výstavu v Ósace-Kansai a v jejím okolí a nedávno rozhodlo o trase a ceně jízdného.

Trasa bude podle plánu dlouhá přibližně 4,8 km se šesti zastávkami v blízkosti východní brány u stanice Jumešima na lince Chuo, japonského pavilonu a zámořských pavilonů a při vysokém počtu návštěvníků bude jezdit přibližně 20 autobusů denně.

Jízdné činí 400 jenů pro dospělé i děti a 1000 jenů (asi 154 korun) za neomezenou jízdu na jeden den, přičemž se v zásadě uvažuje o bezhotovostní platbě.

Některé autobusy na elektrický pohon budou vybaveny automatickým provozem odpovídajícím úrovni 4, což znamená, že za určitých podmínek, jako je trasa a rychlost, není řidič nutný. Budou také zavedeny nové technologie, například cívky zabudované do povrchu vozovky, které umožní dobíjení elektrických vozidel za jízdy.

Metro v Ósace uvedlo, že „ačkoli je systém ve srovnání s linkovými autobusy relativně drahý, chceme, aby si lidé vyzkoušeli technologii nové generace prostřednictvím rozsáhlé demonstrace, která nemá nikde na světě obdoby“.

Tento text je součástí projektu informování o české účasti a dění na Expo 2025 v gesci Protext ČTK

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celodenní ekologické jízdné na Expo vyjde na přibližně 150 korun   |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.