Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Čeští paraglidisté stříbrní na mistrovství světa

PR článek, aktualizováno 13. října 2024, 12:51

Praha 13. října 2024 (PROTEXT) - 6. - 12. 10. 2024 proběhl letošní vrchol sezóny pro paraglidisty: mistrovství Evropy.

Závodu se celkem zúčastnilo 100 pilotů z 20 národů. Závodilo se celkem 6 dní a až na jeden den, kdy pršelo, jsme létali každý den. Celkem se odletěl maximální počet kol 12.

Složení českého týmu: Radek Václavik, Vlastimil Vachtl, Vlastimil Kricnar, Petr Garbier, Kvido Hadaš (junior), Ivana Ferarič, Lucie Martínková (junior), Jiří Novák (junior).

Od začátku se na předních příčkách držely týmy Kosova, Česka, Srbska a Slovinska. V průběhu kol se však situace poměrně vyjasnila a do popředí se dostaly týmy Česka a Kosova, těsně za nimi byly týmy Němců a Slovinců. Až do posledního letu nebylo nic jasné a o první místo mohly všechny zmíněné týmy soutěžit. Po posledním kole se Slovinci dostali ze čtvrtého místa na třetí, Kosovcům se podařilo vybojovat druhé místo. Češi díky výborným výsledkům v průběhu celého závodu vybojovali první místo a stali se tak mistry Evropy: Česko 75 cm, Kosovo 76 cm, Slovinsko 78 cm. V kategorii juniorů byla letos veliká konkurence. Mladí Němci jsou velmi vysoko ve světovém rankingu a na mistrovství Evropy nikoho nepustili od začátku závodu do popředí. Češi v této konkurenci vybojovali: 7. místo Lucie Martínková, Kvido Hadaš 9. místo a Jiří Novák 12. místo.

V kategorii ženy se Lucii dařilo pouze do 7. kola, poté se bohužel vzdálila od medailových pozic, nakonec skončila na 6. místě. Ivana Ferarič se v průběhu celých závodů prezentovala velmi pěknými výsledky, v celkovém součtu to ale bohužel dalo pouze jen na nepopulární bramborovou medaili na 4. místě. I tak je toto umístění velmi krásné.

Individuálně se nejlépe umístil Radek Václavik, který se v posledním kole vytáhl s nádhernými 0 cm (úplný střed terče) a zajistil si tak 7. místo celkově a hrozně moc pomohl týmu. Vlastimil Kricnar, který se do 7. kola pohyboval mezi prvními pěti piloty, se bohužel v průběhu dalších kol propadl až na 19. místo. Obhájce vicemistra Evropy z předloňského roku, Vlastimil Vachtl, se umístil na 23. místě. Další umístění českých reprezentantů: Petr Garbier 38. místo, Lucie Martínková 39. místo, Kvido Hadaš 44. místo, Ivana Ferarič 45. místo, Jiří Novák 78. místo. Závod byl otevřený i pilotům neevropských zemí, byl pozván nejlepší muž světového žebříčku Yang Chan. Chan (9 cm) zároveň tento závod vyhrál. Z evropských zemí vyhrál Ivan Pavlov (13 cm) ze Srbska, druhý byl Linus Schubert (13 cm) z Německa a na třetím místě skončil Migjen Shala (14 cm) z Kosova.

Kontakt:

Linda Mišková

e-mail: linnduka@gmail.com

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští paraglidisté stříbrní na mistrovství světa  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.