Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Barevné spektrum českého průmyslu

PR článek, aktualizováno včera

Jihlava 15. října 2024 (PROTEXT) - O tom, že průmysl není jen černobílý a rozhodně neznamená jen automatizovanou výrobu, přijela do Jihlavy vizuálně vyprávět putovní osvětová fotovýstava Czech Industry Photo. Tento nový ročník uměleckých velkoformátových obrazů s doprovodnými příběhy odstartoval v rámci Podzimního jarmarku na Masarykově náměstí a zdrží se zde do 22. října. Tato každoroční přehlídka, jež má za cíl rovněž vyvracet předsudky, návštěvníkům odhalí tvůrčí rukodělné skvosty i technologické novinky od českých univerzit, startupů a firem. Přístupná je zdarma a zahrnuje ukázky tvorby originálního designu včetně prezentace tradičního sklářského řemesla z místního kraje.

„Při výrobě používám se svým týmem tradiční techniky, které se předávaly z generace na generaci - od foukání, tvarování, vrstvení po barvení skla při vysoké teplotě. Jakmile váza získá svůj základní tvar, přichází na řadu brusiči, kteří dodají každému dílu finální lesk a precizní detaily,“ říká sklářský mistr Lukáš Verner z Vysočiny, jehož ukázková tvorba je na Czech Industry Photo letos rovněž zastoupena.

Tato putovní výstava, jež vznikla na podporu průmyslové osvěty, bude k vidění až do srpna příštího roku postupně v deseti městech Čech a Moravy. Jejím pořadatelem je v rámci společenské odpovědnosti PROMOLIGA® – komunikační agentura. Czech Industry Photo je realizováno bez státních a evropských dotací za podpory nadšenců, spolupracujících subjektů, asociací a partnerů, kteří v kreativní průmyslové osvětě spatřují důležitost a smysl.

Více informací k této fotovýstavě, dalším zastávkám i doprovodným příběhům v online podobě lze nalézt na www.czechindustryphoto.com v českém a anglickém jazyce.

CZECH INDUSTRY PHOTO

Czech Industry Photo je putovní osvětová výstava, která odhaluje potenciál a skryté krásy českého průmyslu v rámci rozmanitých odvětví. Tato fotovýstava je unikátním projektem, který prostřednictvím vizuální komunikace prezentuje zajímavé inovace českých univerzit, startupů a firem. Czech Industry Photo zároveň zprostředkovává pohled na pracovní postupy, obory a profese ve výzkumu, vývoji, výrobě, uměleckém zpracování, průmyslovém designu či transferu energií. Tato vzdělávací přehlídka se představuje každým rokem veřejnosti zdarma v deseti městech Čech a Moravy v podobě putovní prezentace, kdy se mimo jiné snaží také probudit zájem mladé generace o technologické novinky, vědu, udržitelné stavebnictví i kreativní umělecká řemesla s cílem podpořit perspektivu jejich budoucího zaměstnání.

PROMOLIGA

PROMOLIGA® je komunikační agentura, která od roku 2015 poskytuje PR a marketingovou podporu inovátorům. „Pomáháme značkám růst a zvyšovat jejich tržní hodnotu - ONline i OFFline.”

Kontakt:

Email: info@promoliga.cz www.promoliga.cz www.czechindustryphoto.com

 

Zdroj: PROMOLIGA® - komunikační agentura

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barevné spektrum českého průmyslu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.