Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

GIGABYTE Event představil AI inovace s převratnými novinkami AI TOP, základními deskami řady Z890 a X870

PR článek, aktualizováno včera

Tchaj-pej 15. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - GIGABYTE přední světový výrobce počítačového odvětví oficiálně uvedl na akci GIGABYTE Event novou éru AI inovací, zaměřenou na průlomové novinky GIGABYTE AI TOP, které nabízejí komplexnější, efektivnější a výkonnější funkce AI v rámci integrace softwaru i hardwaru. Poprvé se zde představily také základní desky řady Intel Z890 a AMD X870, navržené pro špičkový výkon díky technologii AI.

Podívejme se nejprve na výrazné aktualizace GIGABYTE AI TOP, kde systém AI TOP Utility 2.0 usnadňuje trénování umělé inteligence s podporou hlavních LMM (large machine models, velkých modelů strojového učení) a nabízí podrobné pracovní postupy od výběru modelu pomocí RAG Check, přes vytvoření datasetu a jemné doladění (fine-tuning) až po ověření v aplikaci. Díky podpoře hlavních LMM mohou uživatelé trénovat nebo dolaďovat LMM pomocí datových sad textů, obrázků a videí, takže AI model dokáže lépe než kdy dříve generovat obrázky nebo dokonce krátká videa namísto prostých textů.

K těmto novinkám se připojuje AI TOP hardware s optimalizací SSD, PSU a šasi po stránce energetické účinnosti, odolnosti a odvodu tepla tak, aby tyto komponenty zvládaly vysokou zátěž při tréninku AI. Značka GIGABYTE také představila sestavy AI TOP 100 a AI TOP 500, tvořené předpřipravenými barebone systémy, které jsou uzpůsobeny pro začátečníky i profesionály. Setup kity AI TOP, které nabízejí vysokou flexibilitu a do budoucna možnosti upgradu, budou k dispozici ve 4. čtvrtletí roku 2024.

Dalším důležitou novinku představují základní desky řady AORUS Z890. Tyto základní desky jsou určeny pro nejnovější procesory Intel® Core™ Ultra a představují technologii D5 Bionic Corsa, která umožňuje přetaktování s podporou AI pro špičkový výkon pamětí DDR5. Kromě nich se představily také základní desky řady AORUS X870 a X870E, které se mohou pochlubit vynikající konstrukcí VRM pro maximalizaci výkonu procesorů AMD Ryzen™ řady X3D.

Tyto nové generace základních desek, zahrnující desky Z890 AORUS XTREME AI TOP, Z890 AORUS MASTER AI TOP a X870E AORUS XTREME AI TOP, nyní rozšiřují nabídku AI TOP Hardware vůbec poprvé. Základní desky AI TOP jsou zkonstruovány nejen tak, aby byly kompatibilní s nástrojem AI TOP Utility, ale jsou zároveň optimalizovány pro konfiguraci se dvěma grafickými procesory a vybaveny špičkovou technologií Thunderbolt 5, která rozšiřuje možnosti pro lokální trénink AI.

Nenechte si ujít GIGABYTE 2024 AI Innovations s řadou průlomových novinek založených na technologii umělé inteligence GIGABYTE! Tento komplexní ekosystém je navržen tak, aby splňoval požadavky budoucnosti založené na umělé inteligenci a nabízel lepší dostupnost, výkon a všestrannost v oblasti lokálních výpočtů AI. Další informace naleznete na stránkách akce GIGABYTE Event na adrese:https://www.aorus.com/event/gigabyte-event.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2526773/GIGABYTE_Event.jpg

KONTAKT: Esther Feng, esther.feng@gigabyte.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GIGABYTE Event představil AI inovace s převratnými novinkami AI TOP, základními deskami řady Z890 a X870  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.