Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

PARTORY se stalo jedním z vítězů Cen za Průmysl 4.0, které každoročně uděluje Svazu průmyslu a dopravy ČR

PR článek, aktualizováno 15. října 2024, 15:26

Hradec Králové 15. října 2024 (PROTEXT) - Hradecký start-up PARTORY se stal vítězem prestižní Ceny za Průmysl 4.0 v kategorii Integrátor, kterou už popáté vyhlásil SP ČR. Společnost uspěla se svým inovativním řešením, které využívá strojové učení a umělou inteligenci. Toto řešení pomáhá firmám efektivně řídit nákupní a výrobní procesy, což je v dnešní dynamické době pro konkurenceschopnost klíčové.

Cena za Průmysl 4.0 je udělována firmám a projektům, které svými technologickými inovacemi významně přispívají k digitální transformaci průmyslu. Letos se soutěž poprvé konala ve spolupráci se Slovenskou aliancí pro inovativní ekonomiku (SAPIE), což umožnilo přilákat rekordní počet účastníků z Česka a Slovenska.

„Jsme nesmírně hrdí, že jsme obdrželi toto ocenění, které potvrzuje naše odhodlání posouvat hranice digitální transformace. Naše řešení usnadňuje procesy jak pro nákupčí, tak pro dodavatele a podporuje firmy v konkurenčním prostředí,“ uvedl Milan Málek, spoluzakladatel a CEO spol. PARTORY. Oceněný projekt představuje komplexní službu na klíč, která zahrnuje vše od výběru optimálního dodavatele, přes systém pro sledování a řízení výrobních procesů v reálném čase až po automatizovanou cenotvorbu a další nástroje. Tyto prvky umožňují firmám flexibilně reagovat na změny trhu a efektivně přizpůsobovat své nákupy aktuálním potřebám.

V kategorii Integrátor se PARTORY prosadilo mezi silnou konkurencí, kterou tvořily inovativní společnosti jako jsou Vítkovice IT Solutions, Kinalisoft, KVADOS a další. Tyto firmy byly nominovány díky svým příspěvkům k rozvoji průmyslové automatizace a digitalizace. Tento úspěch je tak nejen uznáním inovací na poli digitalizace, ale také potvrzením silné pozice českých firem na trhu průmyslové technologie.

Ceny za Průmysl 4.0 jsou skvělou platformou pro české a slovenské firmy, které tak mohou předvést, jak moderní technologie přispívají k jejich růstu a posílení konkurenceschopnosti. Oceněné projekty jsou jasným důkazem inovačního potenciálu domácích firem a zároveň inspirují další společnosti k zapojení do digitální transformace.

 

PARTORY je český technologicko-strojírenský startup, který vychází z myšlenky zakladatelů s dlouhou historií ve strojírenství. Pomáhá strojírenským a výrobním firmám zvýšit efektivitu nákupního procesu a digitalizovat dodavatelský řetězec. V roce 2018 spustili bratři Málkovi projekt Kooperace.cz, což byl katalog volných strojírenských kapacit. Jejich zákazníci chtěli službu na klíč, včetně vzorků, balení a kontrol podle jejich specifikace, a tak vznikl projekt Factoree. Dnes společnost funguje pod názvem PARTORY. V roce 2022 oslovili i zahraniční zákazníky a rozšířili rozsah činnosti. Nyní nabízejí kompletní výrobní řešení ve strojírenském průmyslu po celé Evropě. Svým řešením nastavují zrcadlo reálnému světu, ve kterém je proces dodávek neefektivní. K realizaci jim pomohl fond Lighthouse Ventures GP první investicí v roce 2020 a druhou pro další rozvoj v roce 2021. Fondy SFG, Presto Ventures a Depo Ventures později společně přidaly 22 milionů korun v seedovém investičním kole. Mezi klienty PARTORY patří např. společnosti Wanzl, Trumpf, Bobcat či Dražice.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PARTORY se stalo jedním z vítězů Cen za Průmysl 4.0, které každoročně uděluje Svazu průmyslu a dopravy ČR  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.