Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sudarshan Chemical uzavírá definitivní dohodu o akvizici skupiny Heubach Group

PR článek, aktualizováno 16. října 2024, 7:49

Bombaj (Indie) 16. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - • Rozšíření globální přítomnosti společnosti Sudarshan s řadou synergií.

• Vytvoření nabídky pigmentů dostupné s 19 závody po celém světě.

• V čele sloučené společnosti bude stát generální ředitel společnosti Sudarshan, pan Rajesh Rathi.

• Zákazníky čekají výhody prvotřídní nabídky společnosti Sudarshan.

Společnost Sudarshan Chemical Industries Limited (dále jen „SCIL" nebo „společnost") dnes oznámila uzavření definitivní dohody o akvizici skupiny Heubach Group se sídlem v Německu prostřednictvím kombinace převodu akcií a aktiv.

Touto strategickou akvizicí vznikne globální společnost pro výrobu pigmentů, která spojí operace a expertízu společnosti SCIL s technologickými kapacitami společnosti Heubach.

Sloučená společnost bude po akvizici disponovat širokým portfoliem vysoce kvalitních pigmentových produktů a silným zastoupením na hlavních světových trzích včetně Evropy a Ameriky. Akvizice také slibuje rozšířit nabídku SCIL a poskytnout společnosti přístup k zákazníkům společně s diverzifikací aktiv prostřednictvím 19 světových lokalit. Spojenou společnost povede pan Rajesh Rathi ve spolupráci s výkonným manažerským týmem disponujícím špičkovými řídicími schopnostmi i technickou kvalifikací.

Skupina Heubach Group má za sebou 200letou historii a po integraci se společností Clariant v roce 2022 se stala druhým největším hráčem na světovém trhu s pigmenty. Skupina, která dosáhla ve finančním roce 2021 a 2022 tržeb přesahujících miliardu eur, působí po celém světě, zejména v Evropě, Americe a v asijsko-pacifickém regionu (APAC). V posledních dvou letech se však potýkala s finančními problémy v důsledku rostoucích nákladů, problémů se zásobami a vysokých úrokových sazeb. Akvizice skupiny Heubach společností SCIL bude tyto problémy řešit jasně formulovaným plánem obnovy.

Generální ředitel společnosti SCIL Rajesh Rathi k transakci uvedl: "Jsme potěšeni, že se nám podařilo uzavřít transakci vedoucí ke spojení dvou společností, které budou obsluhovat významné trhy po celém světě. Oba subjekty hodláme pečlivě integrovat s cílem vytvořit skutečně globální společnost na výrobu pigmentů, přičemž Frankfurt zůstane i nadále strategicky významnou lokalitou. Společnost SCIL je známá svou agilitou a efektivitou a my tuto kulturu zavedeme v celé sloučené společnosti tak, aby se zařadila mezi nejvíce prozákaznické a nejrentabilnější výrobce pigmentů."

Bram D'hondt ze skupiny Heubach uvedl: „Spojením se společností SCIL chceme znovu obnovit naši více než 200letou tradici poskytování vysoce kvalitních produktů pro naše zákazníky. Společně budeme dále stavět na idejích prozákaznického přístupu a vynikající kvality výrobků a utvářet tak budoucnost odvětví výroby pigmentů. Spojení našeho potenciálu nám také umožní poskytovat zákazníkům ještě lepší služby. Vstupujeme tímto do nové etapy a těšíme se na spolupráci se společností SCIL."

Jako právní poradce společnosti Sudarshan vystupuje společnost Crawford Bayley and Noerr a jako finanční poradce společnost DC Advisory.

Ústředním bodem této integrace bude kultura agility a orientace na zákazníka. Strategické a finanční přínosy spojení jsou následující:

Společnost založená na prozákaznickém přístupu (Sevā): SCIL se chce po akvizici stát preferovaným dodavatelem pro zákazníky všeho druhu. Společnost sestaví široké portfolio výrobků pro nejrůznější segmenty a bude schopna nabízet zákazníkům nejlepší výrobky ve své třídě. Základem pro efektivní obsluhování zákazníků se přitom stanou kapacity společnosti SCIL v oblasti výzkumu a vývoje (R&D) a inovací ve spojení s globální sítí dodavatelských řetězců.

Nejhodnotnější globální hráč na trhu s pigmenty: Cílem sloučeného subjektu je stát se nejhodnotnějším výrobcem pigmentů na světě, disponujícím značnou finanční silou a ziskovostí. Akvizice rozšiřuje portfolio výrobků společnosti SCIL na světových trzích, přináší možnost obsluhovat globální zákazníky, zejména v Evropě a Americe, a diverzifikovanou výrobní základnu v 19 světových provozovnách.

Agilní organizace: Integrace nastaví kulturu agility a efektivity, přičemž se očekává významná míra synergie funkcí. Spojená společnost je připravena zavádět osvědčené postupy s cílem maximalizovat hodnotu pro zúčastněné strany.

Vedení špičkovými manažery a odborníky v oblasti pigmentů: Společnost SCIL sestaví špičkový tým vedoucích pracovníků s výbornými manažerskými dovednostmi i technickou kvalifikací. Po dokončení transakce povede sloučenou společnost stávající generální ředitel společnosti SCIL Rajesh Rathi.

Společnost Heubach disponuje rozmanitou, vysoce kvalitní nabídkou s velkým podílem specialit včetně výrobků upravených podle přání zákazníka. Obsluhuje robustní zákaznickou základnu globálních blue-chip společností s aplikacemi v oblasti nátěrových hmot, plastů, inkoustů, automobilového průmyslu, elektrotechniky a elektroniky. Po celém světě provozuje 17 výrobních závodů, což jí zajišťuje stabilitu během jakýchkoli geopolitických výzev a potíží v dodavatelském řetězci a pomáhá budovat dlouhodobé vztahy s dodavateli a zákazníky.

Očekává se, že akvizice bude dokončena během tří až čtyř měsíců, s výhradou obvyklých podmínek uzavření, včetně souhlasu regulačních orgánů a akcionářů společnosti SCIL.

O společnosti Sudarshan Chemical Industries Ltd.

Kontakt pro média: Aditya Joshi, +91 80958 70862, aditya.joshi@adfactorspr.com

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sudarshan Chemical uzavírá definitivní dohodu o akvizici skupiny Heubach Group  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.