Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ningbo Open 2024 zahájeno

PR článek, aktualizováno 16. října 2024, 11:07

Ningbo (Čína) 16. října 2024 (PROTEXT) - 14. října oficiálně začal hlavní turnaj Ningbo Open 2024! Po loňské spolupráci s Women's Tennis Association (WTA) byl letos turnaj Ningbo Open povýšen na WTA 500, což odráží stále otevřenější přístup města Ningbo ke světu.

Podle statistik Mezinárodní tenisové federace (ITF) se v roce 2021 na celosvětové úrovni tenisu účastnilo 87,18 milionu lidí, přičemž Čína se umístila na druhém místě hned za Spojenými státy a tvořila 22,9 % světové tenisové populace. Čína se rovněž může pochlubit druhým největším počtem tenisových kurtů na světě, celkem 49.767. Od doby, kdy byl v roce 1987 v Ningbo postaven první tenisový kurt, tento sport ve městě vzkvétá. Dnes Ningbo hostí tenisové akce tří hlavních mezinárodních asociací: WTA, ATP a ITF.

Tři hlavní mezinárodní tenisové asociace mají přísné požadavky na soutěžní prostory, protože se jedná o nejprofesionalizovanější sport. V roce 2023 první ročník Ningbo Open zaplnil mezeru WTA turnajů v regionu Jiangsu-Zhejiang-Shanghai a ukázal, že Ningbo má schopnost hostit turnaje světové třídy. O rok později byl turnaj povýšen, čímž se Ningbo zařadilo po bok měst jako Washington, D.C., Abú Dhabí a Berlín jako hostitel turnajů WTA 500.

Statistiky ukazují, že Ningbo Open 2023 přilákal celkem 5,192 milionu diváků online i offline, což svědčí o obrovském zájmu. Během turnaje se hráči stali častým tématem rozhovorů mezi místními obyvateli. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová po zápase zdůraznila svůj obdiv k městu. Na X (dříve Twitteru) Kvitová nadšeně sdílela fotografie ze svého času stráveného v Ningbo s titulkem „Ni Hao z Ningbo,“ čímž efektivně šířila atmosféru města mezi širší veřejnost.

Hráči měli během turnaje také příležitost zažít kulturní kouzlo města Ningbo. Nehmotné kulturní dědictví, jako je vyšívání zlatem a stříbrem, vystřihování z papíru, bambusové tkaní a kamenictví Meiyuan, okouzlilo soutěžící, jako je rumunská hráčka Jaqueline Cristian.

Dlouhá historie a bohatá kultura města Ningbo jistě zazáří na této mezinárodní scéně. Jak poznamenal Zheng Jie, viceprezident Čínské tenisové asociace, schopnost Ningbo pořádat tak významnou mezinárodní akci s předními hráči dále potvrzuje jeho potenciál stát se významným sportovním městem. Ze čtyř džentlmenských sportů je tenis nejpopulárnější, přičemž ATP a WTA turnaje získávají široké uznání.

Zaměřením na kvalitní sportovní akce se město Ningbo snaží podpořit harmonické soužití a vzájemné posilování svých kulturních, turistických a sportovních odvětví. S rostoucí popularitou tenisu vytváří Ningbo rozmanité spotřebitelské scénáře, které návštěvníkům umožňují přechod od pouhého „sledování zápasu“ k aktivnímu „objevování města“.

Výzkumy ukazují, že jakmile hrubý domácí produkt na obyvatele překročí 8000 USD, sportovní odvětví zažije rychlý růst. Letos Ningbo hostilo prestižní mezinárodní akce jako Badminton Asia Championships 2024, Ing Cup World Go Championship a AVC Beach Volleyball Continental Cup. Do budoucna město plánuje také hostit Světový pohár ISSF ve střelbě v roce 2025 a Mistrovství světa IWF v roce 2026.

 

Kontakt: Zou Xin

Tel.: 0086-18658268882

E-mail: 410285758@qq.com

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ningbo Open 2024 zahájeno  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.