Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Také řešíte ve firmě ESG?

PR článek, aktualizováno 16. října 2024, 12:40

Praha 16. října 2024 (PROTEXT) - ČTK Connect pořádá odbornou konferenci ESG meetup - Reporting & Auditing, která se koná pod záštitou ministra financí Zbyňka Stanjury v pražském PressCentru ČTK ve čtvrtek 24. října. Odborným garantem je Veronika Soukupová, autorka knihy ISO a ESG pro udržitelný růst organizace.

Na konferenci se potkáte s odborníky i významnými firmami. Vyslechnete si očekávání dozorových subjektů, jejich auditorů i bank. V odpoledních diskusích se dotkneme i problémů již reportujících firem. Nedílnou součástí akce je networking a možnost prohlédnout si po akci prostory ČTK. Na konferenci budou navazovat tematické meetupy pro jednotlivé oblasti ESG.

Nevíte, zda se vás ESG také týká?

ESG (Environmental, Social, Governance) není jen souborem požadavků na reporting v oblasti udržitelnosti. Ale také komplexním rámcem pro řízení dopadů na životní prostředí a lidi a také rizik a příležitostí souvisejících s výkonností organizace v oblastech ESG. Týká se firem, obchodních partnerů, investorů, zákazníků, regulačních orgánů, zaměstnanců, komunit i neziskových organizací. ESG má vliv na různé aspekty podnikání společnosti a jeho význam roste spolu s důrazem na udržitelnost a odpovědnost. Nikdo dnes nestojí stranou.

Je hodnocení ESG opravdu důležité?

Hodnocení ESG se stává důležitým nástrojem pro investory a podniky, ukazuje, jak firma zvládá rizika a příležitosti spojené s udržitelností a odpovědným podnikáním. Zkoumá dopady firmy na životní prostředí, jako jsou emise skleníkových plynů, spotřeba energie, odpady a využívání přírodních zdrojů. Zaměřuje se na vztahy firmy se zaměstnanci, dodavateli, zákazníky a komunitami. Hodnotí se například pracovní podmínky, diverzita a podpora lidských práv. Odkazuje na strukturu a procesy řízení společnosti. Zahrnuje etiku podnikání, transparentnost, odpovědnost vedení a vztah k akcionářům.

Můžete namítnout, že takových akcí, jako je ESG meetup, je v poslední době hodně, že je to jen další nafouknutá bublina jako GDPR...Pravdou ale je, že se týká a bude týkat mnoha společností a pravděpodobně i té vaší. Informací je hodně, ale stále máte řadu otázek, které jsou nezodpovězeny. ESG meetupy vám dávají možnost se ptát a diskutovat s lidmi z praxe i s auditory ESG.

„Již nyní reportují velké firmy tzv. subjekty veřejného zájmu. A od ledna 2025 k nim přibude další velká skupina organizací z nichž někteří se již připravují. S ohledem na povinnosti požadují již dnes data od svých obchodních partnerů. Jak k ESG přistoupily některé přední české společnosti? Jak se budou výstupy auditovat? A jakým způsobem nejlépe ESG komunikovat ve firmách i u obchodních partnerů? Kde získat data?... odpovědi nejenom na tyto otázky jsou důvodem, proč přijít ve čtvrtek 24. října na naši konferenci,“ říká Veronika Soukupová, která se představí také v roli moderátorky.

Přijďte na konferenci ESG meetup. Získáte cenné informace i inspiraci. Navíc si odnesete knihu Veroniky Soukupové ISO a ESG pro udržitelný růst organizace. Třeba i s podpisem autorky.

Partnerem konference ESG meetup je Letiště Praha, a.s.; partnery tematických meetupů CRIF - Czech Credit Bureau, a.s.; ETL Global Praha s.r.o.; TÜV AUSTRIA Czech s.r.o.; Veolia Holding ČR a Vodafone Czech Republic a. s.; mediálními partnery Ekonews, Zlatá koruna, Business & Professional Women CR, PRAHA TV a Bankovnictví. Děkujeme

Vstupenky: https://akademie.ctk.cz/kurz.php?id=189

On-line vstup: https://akademie.ctk.cz/kurz.php?id=204

 

Kontakt:

Monika Jindrová

jindrova@ctk.cz

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také řešíte ve firmě ESG?  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.