Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

HFCL představuje dvě inovativní řešení UBR: pokročilý backhauling 4G a 5G a energeticky úsporné širokopásmové připojení ve venkovských oblastech

PR článek, aktualizováno před 23 hodinami

Nové Dillí (Indie) 17. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - • Nově uvedená pokročilá řešení backhaulingu (páteřních propojení) 4G a 5G od společnosti HFCL jsou vysoce nákladově efektivní a snižují celkové náklady na vlastnictví (TCO) na pouhou desetinu nákladů tradičních mikrovlnných nebo E-band backhaulových řešení.

• Řešení pro připojení ve venkovských oblastech spotřebovávají méně než třetinu energie, kterou vyžadují typická mikrovlnná nebo E-band řešení.

• Od uvedení první generace produktů UBR (Unlicensed Band Radio, rádio v bezlicenčním pásmu) na trh v roce 2020 dodala společnost HFCL po celém světě již více než 500.000 zařízení UBR a pronikla na trhy v Indii, Velké Británii, Evropě, na Blízkém východě či v Africe.

• Řešení UBR s rychlostí 2 Gb/s umožňuje z jediného optického přístupového bodu (fiber-PoP, Point of Presence) připojení více vzdálených obcí s velkou šířkou pásma, takže je ideální pro scénáře typu point-to-multipoint.

• Toto řešení je určeno pro velkoplošné nasazení ve venkovskýchoblastech azajišťujeefektivní a škálovatelnépokrytí sítěmipro nedostatečně pokryté regiony, čímž podporuje iniciativu předsedy vlády na transformaci venkovských oblastí prostřednictvím podpory digitálního začlenění a stimulace hospodářského růstu

HFCL Limited (HFCL), přední technologická společnost a poskytovatel komunikačních řešení nové generace, dnes na konferenci India Mobile Congress 2024 v kongresovém centru Pragati Maidan v Novém Dillí oznámila uvedení dvou revolučních produktů Unlicensed Band Radio (UBR).

Tyto novinky, které dokážou splnit rostoucí datové nároky dnešních sítí a zároveň si zachovávají ekologickou udržitelnost, zahrnují: (a) maloformátové 1 Gb/s UBR pro 4G/5G backhauling s bezkonkurenční spektrální a energetickou efektivitou a (b) energeticky úsporné 2 Gb/s point-to-multipoint UBR pro venkovské oblasti.

Tyto UBR produkty vyvinuté v Indii podtrhují pozici společnosti HFCL jako klíčového hráče v oboru bezdrátových řešení pro páteřní přenosy 4G/5G a připojení ve venkovských oblastech. Nová UBR zařízení společnosti HFCL nabízejí rychlost přenosu srovnatelnou s optickými vlákny a energetickou úspornost s výrazným snížením nákladů na inženýrské sítě a prostorových nároků na vysílače, což telekomunikačním společnostem a poskytovatelům služeb umožňuje ušetřit na kapitálových výdajích (CAPEX) i provozních nákladech (OPEX). Na rozdíl od tradičních řešení backhaulingu, ať už jde o nákladné optické kabely s omezeným dosahem, mikrovlnné systémy s inherentním omezením kapacity nebo E-band rádiové připojení, které naráží na problémy se spolehlivostí, nabízejí zařízení UBR od společnosti HFCL vynikající výkon, mimořádně vysokou kapacitu a vysokou spolehlivost při téměř desetinových nákladech ve srovnání s tradičními metodami backhaulingu.

1 Gb/s maloformátové UBR: Výkon v kompaktním provedení

UBR s rychlostí 1 Gb/s se vyznačuje kompaktním, lehce přenosným provedením s integrovanou anténou pro mimořádně snadnou přepravu a instalaci. Se svým malým formátem je ideální pro rychlé nasazení v městském i venkovském prostředí a disponuje pokročilými funkcemi, jako je agregace šířky pásma, nízká latence, minimalizovaný jitter, velký dosah aj., díky čemuž představuje optimální volbu pro backhauling 4G a 5G. I v kompaktním provedení nabízí zařízení propustnost 1 Gb/s, což zajišťuje spolehlivý a rychlý last-mile přístup (na poslední míli, mezi koncovým bodem sítě a účastníkem) a backhaulové připojení na delší vzdálenosti. Kromě toho disponuje pokročilými technologiemi pro zmírnění RF rušení, které zlepšují integritu signálu, zvyšují dosažitelnou propustnost a optimalizují výkon sítě v náročných podmínkách.

2 Gb/s Point-to-Multipoint UBR: Úspora energie a škálovatelnost

UBR s rychlostí 2 Gb/s umožňuje simultánní poskytování velké šířky pásma do více míst z jediného optického přístupového bodu (fibre-PoP), a je tedy ideální volbou pro zajišťování připojení odlehlých vesnic z Gram Panchayatu (místní samosprávy) ve scénáři point-to- multipoint. Představuje tak optimální řešení pro velkoplošné instalace v odlehlých a venkovských oblastech.

Tato inovativní UBR jsou navržena tak, aby dosahovala vysoké propustnosti na poslední míli a nabídla telekomunikačním společnostem a poskytovatelům služeb a robustní, škálovatelné řešení pro bezdrátový backhauling.

Mimořádnou předností nabídky HFCL je fakt, že tato nová UBR zařízení (stejně jako další bezdrátová a kabelová zařízení v jejím portfoliu) lze snadno ovládat, monitorovat a spravovat prostřednictvím pokročilého systému správy prvků (Element Management System, EMS). Toto komplexní rozhraní na jedné obrazovce (tzv. single-pane-of-glass) zjednodušuje správu sítě i pro rozsáhlá telekomunikační a podniková nasazení. Náš nástroj pro plánování spojů LinkXpert navíc umožňuje pečlivé předběžné plánování sítí s cílem zajistit optimální využití zdrojů a maximalizovat efektivitu sítě.

Se svými UBR produkty již společnost dosáhla významného milníku 500.000 úspěšných instalací napříč klíčovými trhy, včetně Indie, Velké Británie, Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Generální ředitel společnosti HFCL Mahendra Nahata k představení dvou nových UBR uvedl: "S hrdostí uvádíme jako první společnost na trh špičková řešení UBR domácí výroby, která poskytují vysoce kvalitní, spolehlivá a inovativní telekomunikační řešení pro rozšíření sítě 5G. Více než půl milionu úspěšných implementací sloužících globálním zákazníkům svědčí o rostoucí poptávce po rádiových zařízeních pro bezlicenční pásma, která dokáží splnit požadavky na konektivitu. Tato průkopnická řešení dokazují naše odhodlání řešit jedinečné výzvy, kterým čelí naši telekomunikační zákazníci, a určovat budoucnost globální telekomunikační infrastruktury."

O společnosti HFCL

Přední technologická společnost HFCL se specializuje na vytváření digitálních sítí pro telekomunikační společnosti, podniky a vlády. V průběhu let se stala důvěryhodným partnerem, který nabízí udržitelná high-tech řešení a snaží se svým zákazníkům poskytovat nejnovější technologické produkty. Díky své rozsáhlé expertíze v oblasti výzkumu a vývoje (R&D) doplněné o globální služby systémové integrace a desítky let zkušeností v oblasti optických vláken dokáže HFCL dodávat inovativní digitální síťová řešení podle potřeb nejmodernějších sítí.

Zdrojem inovací futuristické nabídky technologických produktů a řešení společnosti HFCL jsou jak její vlastní R&D centra v indickém Gurgaonu, Bengalúru a Hajdarábádu, tak R&D zařízení, do nichž investovala, a další spolupracovníci v oblasti výzkumu a vývoje na území Indie i mimo ni. Společnost HFCL vyvinula kapacity, které jí umožňují nabízet prémiová optická vlákna a optické kabely, nejmodernější telekomunikační technologie včetně produktů pro rádiové přístupové sítě 5G (Radio Access Network, RAN), produktů pro 5G v dopravě, Wi-Fi systémů (Wi-Fi 6, Wi-Fi 7), radiomodemy pro bezlicenční pásma, switche, routery a elektronické obranné produkty.

Kromě toho společnost disponuje nejmodernějšími zařízeními na výrobu optických vláken a optických kabelů v Hajdarábádu, závody na výrobu optických kabelů v Goa a u své dceřiné společnosti HTL Limited v Čennaí.

Společnost HFCL je preferovaným partnerem pro své zákazníky v Indii, Spojeném království, Evropě, Asii a Tichomoří, na Blízkém východě, v Africe a Severní Americe. Podnětem k inovacím ve službách nepřetržitě se vyvíjejících potřeb jejích zákazníků je jí závazek ke kvalitě a ekologické udržitelnosti.

Další informace najdete na adrese www.hfcl.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2260761/4369714/HFCL_Logo.jpg 

HFCL Limited: Manoj Baid | Amit Agarwal | Alok Chander, E-mail: manoj.baid@hfcl.com; amit.agarwal@hfcl.com; alok@hfcl.com; Kontakt: 011 35209400; Adfactors PR: Snigdha Nair | Vasundhra Sethi | Akshataa Acharya E-mail: snigdha.nair@adfactorspr.com; vasundhra.sethi@adfactorspr.com; akshataa.acharya@adfactorspr.com; Kontakt: 9920481191 | 7428508927 | 9148730795

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HFCL představuje dvě inovativní řešení UBR: pokročilý backhauling 4G a 5G a energeticky úsporné širokopásmové připojení ve venkovských oblastech  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.