Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oprava na D1 před Ostravou vyžaduje dopravní omezení, nerovnosti zbrousí diamant

PR článek, aktualizováno před 3 hodinami

Ostrava 18. října 2024 (PROTEXT) - Přibližně jeden měsíc budou motoristé muset strpět dopravní omezení na dálnici D1 v části mezi sjezdy u Bravantic a před Ostravou. V opravovaných úsecích bude bude provoz veden obousměrně za snížené rychlosti.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Od pondělí 14. října zahajujeme plánovanou opravu dálnice D1, a to mezi EXITy 342 Bravantice a 354 Rudná. Práce plánované na necelý měsíc se budou odehrávat na několika stanovištích. V místech rekonstrukce povede obousměrný provoz sníženou rychlostí v režimu 1+1 (1 jízdní pruh pro každý směr).”

Asfaltové povrchy budou opravovány recyklační technologií. Betonové části budou obrušovány diamantovou frézou. Na dálnici budou vyspraveny dilatační spáry, lokální trhliny a odtokové žlaby.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Za 119 milionů korun opravíme asfalty, betony, mosty, sjezdy, nájezdy, části odpočívek, protihlukové stěny a také krajnice, a to včetně dopravního značení. Zajímavostí je strojní úprava cementobetonových částí dálnice D1 technologií Grinding, od které si slibujeme zlepšení protismykových vlastností povrchu D1 včetně srovnání nerovností a snížení hlučnosti od kol projíždějících vozidel.”

Po dobu rekonstrukce by měli motoristé věnovat zvýšenou pozornost dočasnému dopravnímu značení, aby předešli případným nehodám a také ohrožení pracujících dělníků.

 

Zdroj: POLAR televize Ostrava

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava na D1 před Ostravou vyžaduje dopravní omezení, nerovnosti zbrousí diamant  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.