Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

CSG Defence: Největší poptávka je po tom, co jsme schopni dodat rychle 

PR článek

Pavel Doško, ředitel rozvoje obchodu s pozemní technikou v divizi CSG Defence, je dalším z manažerů skupiny Czechoslovak Group (CSG), s nímž hovořila ČTK Connect na Future Forces Forum na Výstavišti Letňany (PVA Expo Praha). Zpovídaný hodnotí současnou situaci na trhu a nastiňuje budoucí strategie.

Značka CSG Defence zahrnuje v podstatě dvě subdivize, a to CSG Ammunition a CSG Land Systems. „Zahrnují různé firmy z holdingu CSG, v muniční divizi jsou to primárně kolegové ze Slovenska, Španělska a také Srbska, kde vyrábíme velkou palebnou munici. Divize pozemních systémů zahrnuje firmy Excalibur Army, Tatra Defence Vehicle a MSM Land Systems případně a na ně navázané menší firmy, spousta firem,“ vypočítává Doško. 

Mezi výrobky patří munice, pozemní vozidla a v podstatě vše, co s tím souvisí. „Zákazníky  jsou jak domácí armády v České republice a na Slovensku, tak poměrně hodně i odběratelé v zahraničí, zejména v případě společnosti Excalibur Army. Kolegové z Tatra Defence Vehicle (TDV) mají zákaznickou bázi v Česku, MSM Systems zase na Slovensku. „Asi není překvapením, že došlo k poměrně zásadnímu přesměrování produkce směrem k zákazníkům na Ukrajině. A určitě se proměňuje i trh jako celek,“ zmiňuje Pavel Doško.

CSG Defence se snaží držet své portfolio tak široké, jak to jen jde. „Nicméně běžná praxe je, že zákazníci jdou víceméně produkt od produktu. Se situací, že by zákazník poptával nějakou komplexní schopnost, se setkáváme spíš na evropských trzích.“

Rozhovor si můžete pustit ze záznamu ZDE: 

Výzvou je udržet, s ohledem na stoupající poptávku, dostatečné kapacity ve výrobě. „Snažíme se navyšovat kapacity, ať už cestou modernizace strojního vybavení, diverzifikace dodavatelů, nabírání nových zaměstnanců, případně rozšiřování výrobních prostor. Pro Excalibur Army se staví velká nová hala ve Šternberku, která bude dokončena v únoru příštího roku. A obdobný proces se odehrává v TDV v Kopřivnici, stejně jako MSM Land Systems, takže ve všech třech hlavních výrobních firmách v divizi,“ vypočítává ředitel. 

S důležitým dovětkem: „Největší poptávka je po tom, co jsme schopni dodat rychle. Pokud bychom nabízeli něco, co jsme schopni dodat za pět let, tak ve chvíli, kdy je to naléhavé, byla by šance na úspěch opravdu nízká.“

I z toho důvodů je třeba přistupovat ke změnám v zavedených procesech. „Asi nejlepším příkladem jsou dodávky tanků T-72EA, což T-72 po kompletní generálce a doplnění o různé modernizační prvky,“ přibližuje jeden z povedených počinů Pavel Doško.

Důležitým odběratelem zůstává i nadále Armáda ČR. „Když se podívám lehce mimo subdivizi pozemních vozidel, ale přesto na pozemní vozidla, jsou to automobily Tatra. Dodávky vozidel Tatra jsou rozhodně naším největším projektem,“ shrnuje ředitel rozvoje obchodu s pozemní technikou Land Systems z divize CSG Defence.

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CSG Defence: Největší poptávka je po tom, co jsme schopni dodat rychle     |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.