Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mostní provizorium v Opavě se již brzy otevře řidičům, zatím je zde vjezd zakázán

PR článek, aktualizováno 20. října 2024, 16:06

Opava 20.října 2024 (PROTEXT) - Zářijová povodeň poškodila velmi frekventovaný most na ulici Ratibořská v Opavě. Jde o důležitou spojnici centra města s částí Kateřinky. Dosud byl pro dopravu uzavřen a čeká ho demolice. Auta se na něj vrátí po dostavbě provizorního mostu, který už je na místě a významně uleví dopravě ve městě.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “V tuto chvíli finišujeme skládáním těch jednotlivých komponentů dohromady, osadíme je na ty pořízené stabilní dočasné pilony, to znamená, že máme následující zhruba dva týdny na to, abychom připravili nájezdové betonové klíny, abychom mohli pustit provoz.”

Pokud bude přát počasí, provoz bude spuštěn 1. listopadu.

Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “Ta dopravní úleva pro Opavu bude obrovská, protože je to stěžejní most za prvé průtahem města a také výpadovka na Hlučínsko, to znamená všechny obce, které jsou ve směru na Hlučín. Je vytěžovaná opravdu hodně, je to jeden z hlavních tahů, které tady máme.”

Po mostě se bude jezdit maximální rychlostí 20 km v hodině, aby se nenarušily provizorní pilíře. Pokud řidiči nebudou tuto rychlost dodržovat, budou přijata další opatření.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Kdyby řidiči začali jezdit výrazně rychleji, dojde k vibracím, které by mohly, řekněme, devastovat stabilní uložení toho mostního provizoria, tady poprosím všechny řidiče, nejen opavské, aby dodržovali rychlost, která tady bude. V tuto chvíli už jsme ve výběrovém řízení firmy, která provede demolici původního mostu, ta proběhne za dočasné, pokud možno velmi krátké, asi desetidenní nebo dvanáctidenní uzavírky mostu. Jsou to technologie, které nelze sloučit s provozem. V okamžiku, kdy bude hotová demolice, opět pustíme plný provoz, budeme na to časově velmi tlačit. A poté, zároveň s tím, bude v průběhu jednak příprava projektu, zároveň výběrové řízení tak, abychom hned na začátku stavební sezony příštího roku mohli začít stavět nový most. Doufám, že vše půjde tak, abychom do začátku léta, v tuto chvíli je to velmi hrubý odhad, měli postavený nový most pro Opavu, který vydrží podstatně větší negativní vlivy, včetně budoucí povodně, kterou Opavě samozřejmě už nikdy nepřejeme.”

 

Zdroj: POLAR televize Ostrava

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mostní provizorium v Opavě se již brzy otevře řidičům, zatím je zde vjezd zakázán  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.