Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Francie směřuje k povinné elektronické fakturaci, Comarch získává certifikaci jako platforma PDP

PR článek, aktualizováno před 4 hodinami

Krakov (Polsko) 23. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Comarch získala ve Francii, která směřuje společně s řadou dalších evropských států k zavedení systému plně elektronické fakturace (e-invoicing), certifikaci jako registrovaná soukromá platforma pro e-fakturaci. Tato společnost se sídlem v Krakově je tedy od nynějška schopna poskytovat francouzským podnikům podporu během pilotní fáze povinné elektronické fakturace, která se uskuteční v roce 2025.

Certifikace PDP

Certifikace PDP (Partner Dematerialisation Platform, partnerská platforma pro dematerializaci), zvaná také certifikace registrované soukromé platformy (Registered Private Platform), je oficiální uznání udělované ve Francii platformám pro elektronickou fakturaci, které splňují regulační normy pro zpracování elektronických faktur. Tato certifikace zaručuje, že platforma dokáže bezpečně a efektivně zpracovávat elektronické faktury v souladu s požadavky francouzské legislativy. Pro projekty, jako je platforma společnosti Comarch, představuje získání certifikace PDP potvrzení způsobilosti poskytovat podnikům podporu v povinných fázích elektronické fakturace - včetně nadcházejícího pilotního období v roce 2025 a plné implementace do roku 2026 a 2027.

„Díky nově získané certifikaci PDP je společnost Comarch plně připravena podporovat podniky v oblasti elektronické fakturace ve Francii i mimo ni. E-fakturace od společnosti Comarch zaručuje soulad s nařízeními o elektronické fakturaci ve více než 60 zemích světa. Zlepšujeme provozní efektivitu, chráníme citlivé údaje, zjednodušujeme fakturační procesy a i nadále tak pomáháme společnostem po celém světě držet krok s regulatorními změnami," říká Rachid Ouzmine, konzultant pro EDI (Electronic Data Interchange, elektronická výměna dat) a e-fakturaci ve společnosti Comarch.

E-fakturace ve Francii

Elektronická fakturace se ve Francii postupně zavádí napříč celým podnikatelským sektorem jako součást strategie digitální transformace země. Od roku 2020 musí velké společnosti a dodavatelé pro veřejný sektor předkládat a přijímat faktury elektronicky prostřednictvím centralizované platformy Chorus Pro.

Nyní se povinnost elektronické fakturace rozšiřuje na mezipodnikový sektor (B2B) – nejprve na velké a střední podniky do roku 2026, následně pak do roku 2027 na všechny podniky bez rozdílu velikosti. Cílem přechodu na tuto formu fakturace je zvýšení efektivity, snížení nákladů na administrativu a zpřesnění finančních transakcí. Podniky přitom musí splňovat přísné technické a právní požadavky, včetně používání strukturovaných datových formátů a dodržování specifických podacích protokolů.

Systém by následně měl kromě zjednodušení fakturačních procesů také zajistit větší transparentnost a podpořit dodržování daňových předpisů.

Jak podpoří Francii v zavádění e-fakturace společnost Comarch?

Společnost Comarch je připravena přispět k přechodu Francie na elektronickou fakturaci prostřednictvím své platformy pro bezproblémové elektronické zpracování faktur s certifikací PDP. Toto řešení je vyvinuto tak, aby odpovídalo regulačním požadavkům a technickým standardům nařízeným francouzskými orgány, snížilo riziko sankcí a minimalizovalo manuální chyby. Díky pokročilým bezpečnostním funkcím dokáže také chránit citlivé finanční údaje. Zásadním způsobem tak podporuje Francii na cestě k všeobecnému zavedení elektronické fakturace.

KONTAKT: Michal Ostasz, michal.ostasz@comarch.pl

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1120901/COMARCH_Logo.jpg 

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Francie směřuje k povinné elektronické fakturaci, Comarch získává certifikaci jako platforma PDP  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.