Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

České MUMDOO a slovenská platforma Pracujúce mamy spojují díky grantu Evropské unie síly

PR článek, aktualizováno před 15 hodinami

Praha 24. října 2024 (PROTEXT) - Česká platforma MUMDOO, která propojuje ženy na mateřské dovolené s firmami, získala grant na rozvoj spolupráce se slovenskou platformou Pracujúce mamy, a to díky programu Erasmus+. Tento projekt zaštítěný Evropskou unií bude probíhat po dobu jednoho roku a zaměří se na propojení a vzájemnou podporu pracujících matek v Česku i na Slovensku.

Sdílení zkušeností a společné aktivity

Hlavním společným cílem obou platforem je vzdělávat mámy s malými dětmi ohledně jejich možností zapojení do pracovního trhu, osobního i profesního rozvoje a práv a povinností, které v souvislosti s balancováním péče a práce mají. Grant umožní oběma platformám nejen sdílet zkušenosti a know-how, ale také rozšířit své aktivity. Pracujúce mamy, které na Slovensku již úspěšně realizují podcasty, budou v této aktivitě pokračovat, zatímco MUMDOO spustí své vlastní podcasty pro české publikum. Společným cílem obou platforem je také šířit inspirativní příběhy žen, posilovat jejich profesní rozvoj a přinášet užitečné rady týkající se work-life balance.

„Tato spolupráce je pro nás nesmírně obohacující. Obě naše platformy se zaměřují na velmi podobné oblasti, takže jsme nadšené z možnosti sdílet zkušenosti a přístupy. Některé věci se nám daří skvěle tady v Česku, zatímco na Slovensku mají jiné nápady a postupy, které jsou pro nás inspirací,“ popisuje spoluzakladatelka platformy Kristýna Cejnarová.

V rámci projektu budou probíhat také společné webináře, které přinesou témata týkající se podnikání, kariérního růstu a osobního rozvoje žen na obou stranách hranic. Tyto webináře nabídnou příležitost ke vzájemnému učení a propojení komunit pracujících matek v Česku a na Slovensku.

„Veľmi sa teším, že sme súčasťou tejto spolupráce. Vzájomné odovzdávanie skúsenosti nám umožní rásť a ponúkať kvalitnejší vzdelávací obsah pre ženy v oboch krajinách. Aj vďaka tomu ich môžeme viac podporovať, aby ich profesný a rodinný život bol v súlade s ich představami,“ dodává ke spolupráci spoluzakladatelka projektu Pracujúce mamy, Patrícia Hirschnerová.

Podpora žen v profesním a osobním rozvoji

Platforma Mumdoo, založená s cílem podporovat ženy, které balancují mezi mateřstvím a kariérou, dlouhodobě poskytuje prostor pro sdílení příběhů, rad a doporučení od zkušených profesionálek. Vedle toho nabízí i praktické nástroje, jako jsou online kurzy, networkingové akce nebo konzultace s odborníky na různé aspekty podnikání a kariéry.

Slovenská platforma Pracujúce mamy je podobně zaměřená, s důrazem na podporu žen na Slovensku, které chtějí skloubit své profesní ambice s rodinným životem. Obě platformy sdílí vizi vytvářet příležitosti pro ženy, které usilují o osobní i profesní rozvoj, a nyní, díky podpoře programu Erasmus+, budou mít možnost tuto misi realizovat společně.

 

O platformě MUMDOO

Platforma MUMDOO vznikla v roce 2021. Propojuje maminky na rodičovské dovolené s firmami hledajícími odbornou výpomoc. Cílem je uplatnit nevyužitý potenciál žen na rodičovské dovolené, které chtějí zůstat profesně aktivní, rozvíjet své dovednosti a neztratit kontakt se svou kariérou.

O platformě Pracujúce mamy

Pracujúce mamy je slovenská platforma, jejímž cílem je podpořit ženy, které kombinují práci s péčí o rodinu. Nabízí praktické rady, inspiraci a podporu prostřednictvím článků, podcastů, webinářů a dalších online i offline aktivit. Platforma se snaží vytvořit komunitu žen, které si navzájem pomáhají a podporují se v osobním i profesním rozvoji.

 

Zdroj: Grayling Czech Republic

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České MUMDOO a slovenská platforma Pracujúce mamy spojují díky grantu Evropské unie síly  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.