Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mucha Sekt triumfuje na Prague Wine Trophy 2024 s pěti zlatými medailemi

PR článek, aktualizováno před 13 hodinami

Praha 24. října 2024 (PROTEXT) - Značka Mucha Sekt opět dokazuje svou výjimečnost a kvalitu. Z prestižní soutěže Prague Wine Trophy 2024 si odnesla hned pět zlatých a jednu stříbrnou medaili. Prague Premium Gold získal polosladký Mucha Sekt Demi Sec a suchý Mucha Sekt Brut, Prague Gold si odvážejí Mucha Sekt Rosé, Mucha Sekt De Luxe Doux, Mucha Sekt ICE Rosé, Prague Silver patří letnímu Mucha Sekt ICE. Tento úspěch potvrzuje silnou pozici Mucha Sektu mezi elitou sektů a šumivých vín, a zároveň reflektuje dokonalost řemesla inspirovaného tvorbou slavného českého umělce Alfonse Muchy.

Prague Wine Trophy je největší mezinárodní soutěži vín v České republice, která každoročně přitahuje nejlepší vinařství z celého světa. Odborná porota složená z renomovaných degustátorů, enologů a someliérů hodnotí vína pomocí standardní stobodové stupnice. Vysoké hodnocení, které Mucha Sekty získaly, je důkazem jejich výjimečné kvality a neustálého závazku inovovat a držet krok s nejnovějšími trendy ve vinařství.

Kolekce Mucha Sekt je nejen oslavou umění a historie, ale také představuje špičkovou kvalitu ve zpracování hroznů. "Každý jeden sekt je s pečlivostí připraven tak, aby splňoval, a především i překonával očekávání našich zákazníků," uvedl Ing. Maroš Puškár, ředitel společnosti Soare sekt a.s. "Získání pěti zlatých a jedné stříbrné medaile na Prague Wine Trophy je pro nás obrovským uznáním a motivací pokračovat v produkci kvalitních vín, která milují naši zákazníci doma i v zahraničí."

Zákazníci mohou vybírat z rozmanité řady stylových sektů, od suchých až po sladší nebo dokonce speciální růžové sekty, a každý si tak může najít svou oblíbenou kombinaci chutí a stylů včetně nealkoholických variant. Každý z Mucha Sektů nese unikátní umělecké dílo inspirované jedním z nejslavnějších českých malířů, Alfonse Muchy. Spojení vína s uměním dává každé lahvi nezaměnitelný charakter, který oslovuje nejen milovníky vína, ale i příznivce výtvarného umění. Medaile získané na Prague Wine Trophy tak nejsou jen oceněním kvality, ale i oslavou kultury a tradice. "Mucha Sekty pravidelně sbírají ocenění nejen na domácích, ale i na mezinárodních soutěžích, jako jsou Mundus Vini, Berliner Wine Trophy či TOP 77 vín v ČR," dodává brand managerka Soare sekt Barbara Kozielová.

Letos v červenci uplynulo 164 let od Muchova narození. "Jsem velmi rád za dlouholetou spolupráci naší nadace se společností Soare sekt. Navíc i spojení naší rodiny se světem dobrého vína trvá už spoustu let. První zmínka o něm totiž sahá až do patnáctého století, konkrétně do roku 1488, kde Voršila Muchapeková 'poručila vinohrad v Rovni strýci svému Muchovi a k tomu tři drejlinky vína'. Můj pradědeček Alfons Mucha prožil mnoho krásných časů se sklenkou dobrého vína v ruce," doplnil k zisku zlaté medaile Marcus Mucha, výkonný ředitel Mucha Foundation.

 

Zdroj: Soare sekt a.s.

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mucha Sekt triumfuje na Prague Wine Trophy 2024 s pěti zlatými medailemi  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.