Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dvojciferné zhodnocení a výjimečně nízké riziko. Investiční fond GARTAL je sázka na výnosnou jistotu.

PR článek, aktualizováno před 9 hodinami

Praha 24. října 2024 (PROTEXT) - Rovných 11 procent z vložených peněz vydělal za 12 měsíců do června letošního roku GARTAL Investment fund SICAV a.s. ze stejnojmenné developerské a stavební skupiny. V žebříčku projektu TOP realitní fondy se tak umístil na předních příčkách mezi hodnocenými fondy kvalifikovaných investorů. Exkluzivní výnos přitom fond GARTAL nabízí s neobvykle nízkou mírou rizika. Jeho Souhrnný ukazatel rizik (SRI) nově dosahuje stupně 3, zatímco většina fondů kvalifikovaných investorů je hodnocena stupněm SRI 6.

"Výsledky odrážejí skutečnost, že fond kombinuje výnosový potenciál developerské činnosti, bohaté zkušenosti zakladatelů a zázemí úspěšné developerské společnosti," hodnotí spolumajitel skupiny GARTAL Ing. Rostislav Petchenko. Fond primárně financuje rezidenční development, kterým se zabývá mateřská skupina. Ta se zaměřuje zejména na rychle rostoucí a atraktivní segment investičních bytů, které jejich vlastníci pronajímají za účelem zhodnocení svých peněz. Hlavní důraz klade skupina GARTAL na lokalitu projektu tak, aby její výjimečnost zajišťovala potenciál růstu hodnoty nemovitosti v čase.

"Čistý výnos sice bývá pro investory prvním měřítkem, neméně důležitou a úzce provázanou veličinou je ovšem i riziko s investicí spojené. Jeho minimalizaci věnujeme ve fondu GARTAL maximální pozornost," říká Rostislav Petchenko. Bezpečnost investic se podle něj opírá o řadu faktorů. Peníze se zhodnocují v nemovitostech, které představují konkrétní a hmatatelné aktivum, přičemž skupina GARTAL má s developmentem více než dvacetiletou zkušenost. Za uplynulé dvě dekády postavila přes dvě desítky úspěšných projektů. Fond GARTAL má navíc při financování staveb konzervativní strategii. Zhodnocování peněz provádí zejména formou půjček, jež směřují jednotlivým projektům za pevný úrok. Na akcionáře fondu se tak nepřenáší developerské riziko.

"Velmi nás potěšilo oznámení administrátora našeho fondu, společnosti Avant investment company, která po detailní analýze rizikovosti potvrdila, že souhrnný ukazatel rizik našeho fondu GARTAL Investment fund SICAV a.s. nyní dosahuje hodnoty 3 na škále od 1 do 7 a nachází se tedy v první, bezpečnější polovině stupnice SRI," říká Rostislav Petchenko.

Hodnocení rizika investice je komplikovanou disciplínou a Souhrnný ukazatel rizik (SRI) proto slouží ke snadnější orientaci investorů. Zahrnuje tržní a úvěrová rizika a přináší přehledné hodnocení investičních produktů, pro které je podle evropské legislativy povinný.

 

O developerské skupině GARTAL

GARTAL je developerská a investiční skupina, která pod společnou obchodní značkou zahrnuje GARTAL Development, GARTAL Stavební, GARTAL Fond a GARTAL Nadaci. GARTAL se zabývá zejména rezidenční výstavbou bytových domů v Praze a jejím blízkém okolí a na realitním trhu působí již od roku 2002. Má za sebou 24 úspěšně realizovaných projektů s téměř 600 bytovými jednotkami. Aktuálně realizuje 4 developerské projekty s více než 230 jednotkami. V přípravě jsou již projekty v Praze s téměř 2 000 byty v několika projektech v celkovém finančním objemu přes 13 mld. Kč. GARTAL Investment Fund SICAV a.s. je fond kvalifikovaných investorů který primárně investuje do rezidenčního developmentu, výstavbu nových bytů, kterou realizuje skupina GARTAL. Jeho investice se soustřeďují do projektů na území hlavního města Prahy a okolí. Kapitál fondu k 31. 7. 2024 již přesáhl 537 miliard Kč.

 

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojciferné zhodnocení a výjimečně nízké riziko. Investiční fond GARTAL je sázka na výnosnou jistotu.  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.