Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bobcat daruje stavební techniku na Ukrajinu

PR článek, aktualizováno před 8 hodinami

Praha 24. října 2024 (PROTEXT) - Bobcat, přední světový výrobce kompaktních stavebních strojů s evropským sídlem a výrobou ve středočeské Dobříši, dnes oznámil darování rypadla E60 pro obnovu Ukrajiny po rozsáhlých škodách způsobených válečným konfliktem v regionu.

Slavnostní předání se uskutečnilo ve středočeské Dobříši, kde firma již od roku 2007 navrhuje, vyvíjí, vyrábí a testuje stavební techniku. E60, jedno z nejvýkonnějších rypadel, jaké Bobcat vyrábí, od prezidenta společnosti Doosan Bobcat EMEA Garyho Hornbachera symbolicky převzal zástupce neziskové organizace Ukrajinská iniciativa pan Bohdan Rajčinec.

„Daru od společnosti Doosan Bobcat si velmi vážíme. Rypadlo bude předáno dceřinému spolku Ukrajinské iniciativy v ČR, z.s., který se soustřeďuje na přímou humanitární pomoc Ukrajině. Stroj poslouží při pozemních a výkopových prací během odstraňování válečných škod,“ uvedl pan Rajčinec.

„Svět kolem nás nám není lhostejný, společenská odpovědnost je nedílnou součástí naší firemní kultury. Jsme hrdí na to, že můžeme přispět k obnově Ukrajiny," řekl prezident společnosti Doosan Bobcat EMEA Gary Hornbacher. "Věříme, že naše podpora přinese skutečnou hodnotu a pomoc tam, kde je nejvíce potřeba."

Darování rypadla je součástí širší iniciativy společnosti Doosan Bobcat, která se zaměřuje na podporu komunit postižených konflikty a přírodními katastrofami. Společnost se dlouhodobě angažuje v charitativních projektech a spolupracuje s různými humanitárními organizacemi po celém světě. V minulých letech společnost podpořila několikrát Ukrajinu a loni také Turecko prostřednictvím organizace Člověk v Tísni.

Ukrajinská tradice v ČR, z.s. byla založena v r. 2012 mj. za účelem poskytování humanitární pomoci Ukrajině. Organizace tak činí průběžně, především pak v r. 2014 po anexi Krymu a začátku ruské agrese na Ukrajině, dále pak od února 2022 po invazi na Ukrajinu. Organizace je součástí evropské sítě ukrajinských organizací (Evropský kongres Ukrajinců se sídlem v Praze).

Rypadlo Bobcat E60 je známo svou vysokou spolehlivostí, výkonností a všestranností. Tento dar pomůže v rekonstrukci infrastruktury, která byla vážně poškozena. Rypadlo bude využito při různých stavebních a opravárenských projektech, včetně rekonstrukce silnic, mostů a veřejných budov.

Vyrobeno v Česku

Bobcat je významným výrobcem kompaktních kolových nakladačů, pásových nakladačů, rypadel a dalších strojů pro stavebnictví, zemědělství, terénní úpravy a další odvětví. Sídlo společnosti pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA) se nachází na okraji Dobříše ve Středočeském kraji. Denně sem za prací dojíždí více než 1000 lidí.

Součástí závodu je výrobní závod, kde se ročně vyrobí přibližně 25.000 strojů pro zákazníky v regionu EMEA. Část produkce se vyváží také do Ameriky, Asie a dalších zemí světa.

V inovačním centru inženýři a konstruktéři společnosti Bobcat testují, inovují a vyvíjejí nové produkty a technologie. Centrum disponuje některými špičkovými technologiemi, včetně klimatické komory a unikátní akustické komory, která slouží k měření hladiny hluku strojů.

 

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na www.bobcat.cz – webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bobcat daruje stavební techniku na Ukrajinu  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.